HABERLER  »  GALERİCİLER MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİNİ TÖRENLE ALDILAR

GALERİCİLER MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİNİ TÖRENLE ALDILAR

11.03.2019 - Odamız koordinasyonunda TOBB MEYBEM tarafından düzenlenen Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) mesleki yeterlilik sınavlarından başarılı olan adaylara mesleki yeterlilik belgeleri törenle verildi.

Odamız tarafından gerçekleştirilen sertifika törenine Turgutlu Kaymakamı UğurTuran, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Nazım Balyapan ve İsmail Ulcay, Yönetim Kurulu Üyeleri M. İlhan Demirel, Fatih Akkaynak, Tayfun Erkan katıldı.

Törende söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak sektörlere getirilen bir takım düzenlemelerle birlikte üyelerimizin bu yükümlülüklerini yerine getirmesi ve sorunsuz bir şekilde iş yaşamına devam edebilmeleri için bilgilendirme ve belgelendirme faaliyetleri gerçekleştirmekteyiz.
Geçtiğimiz yıl sonunda, Ticaret Bakanlığı tarafından, ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelik ile ikinci el araç alım satımı yapanlar için bazı düzenlemeler getirildi.  
Bizler de; Yönetmeliğin yayımlanmasının akabinde, önce Odamızda bir bilgilendirme toplantısı düzenledik. Sonrasında da Odamız koordinesinde TOBB MEYBEM ile belgelendirme sınavları gerçekleştirdik. 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından sınav ve belgelendirme merkezi olarak kurulan TOBB MEYBEM, 81 il 160 ilçede bulunan oda ve borsalarımızla 5 sektör 35 ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme hizmeti veren bir kuruluştur.   Her geçen gün hizmet ağını genişletmektedir. Son olarak Emlak Danışmanlığı yapan kişilerde mesleki yeterlilik belgelerini artık MEYBEM’den alabileceklerdir. 
Bugün burada; Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından akredite TOBB MEYBEM tarafından gerçekleştirilen teorik ve yazılı sınavları başarıyla tamamlayan kişilerin sertifikalarını takdim edeceğiz. 
Belgelendirme sınavlarımız hem ikinci el oto alım-satım da hem de diğer yeterlilik ve standartlarda devam edecektir. 
Nitelikli ve belgeli işgücü istihdamının artması daha kaliteli ürün ve hizmet sunumunun yaygınlaştırılarak, yaşam standartlarımızın yükselmesi için Mesleki Yeterlilik Belgesini önemsiyor ve yaygınlaşmasını için çalışmalara Turgutlu ve Ticaret Sanayi Odası olarak devam edeceğiz” dedi.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası her alanda olduğu gibi mesleki eğitimler konusunda da üyelerine güzel hizmetler veren Turgutlu’nun en önemli STK’larından birisidir. Faruk Aydın başkanımı çok severim. Turgutlu Sevdalısı olarak canla başla Turgutlu için çalışmaktadır. Turgutlu başarılı bir ilçedir. Güzel, kıymetli bir ilçedir. Birlik beraberlik içinde çalışmalarımıza daha iyisini yapmak için devam edelim. Bugün belgelerini alacak kardeşlerimize de belgelerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından başarılı olan adaylara mesleki yeterlilik belgeleri takdim edildi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası