HABERLER  »  GALERİCİLER İÇİN MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI YAPILDI

GALERİCİLER İÇİN MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI YAPILDI

17.09.2019 - Odamız ve TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik Belgelendirme A.Ş. tarafından yürütülen mesleki yeterlilik belgesi sınavları yapılmaya devam ediyor.

Bugüne kadar iki kere yapılan Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarının üçüncüsü düzenlendi.

10-13 Eylül 2019 tarihleri arasında TOBB MEYBEM tarafından yapılan sınavlara toplam 42 kişi katıldı.

Odamız ev sahipliğinde ve TOBB MEYBEM A.Ş. tarafından düzenlenen motorlu kara taşıtları alım ve satım sorumlusu mesleki yeterlilik belgesi sınavları teorik ve performans olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirildi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “İkinci el motorlu kara taşıtları alım satım işini yürüten kişilerin Ticaret İl Müdürlüklerinden yetki belgesi almaları zorunlu hale geldi. Yetki belgesi alabilmenin koşullarından biri de mesleki yeterlilik belgesi almak. Bizlerde TOBB iştiraki MEYBEM ile belgelendirme faaliyetlerine devam ediyoruz” dedi.