HABERLER  »  ELEKTRONİK İMZA SEMİNERİ VERİLDİ

ELEKTRONİK İMZA SEMİNERİ VERİLDİ

25.06.2014-Türkiye Noterler Birliği Vakfı Elektronik İmza A.Ş. ve Odamız işbirliğinde, Mersis ve E-Devlet uygulamalarında kullanılan elektronik imza konusunda düzenlenen E-imza ve Kayıtlı Elektronik Posta Semineri, Odamız konferans salonunda yapıldı.

TNB E-İmza Proje Yöneticisi Berkan Çağlar’ın konuşmacı olarak katıldığı bir seminer gerçekleştirildi.

 1 Temmuz 2014 tarihinde kullanılması zorunlu hale gelecek olan e-imza uygulamaları hakkında üyelerimize ve ilçemizde faaliyet gösteren mali müşavirlere konuyla ilgili bilgi verildi. 

Elektronik imza hakkında bilgi veren TNB E-İmza Proje Yöneticisi Berkan Çağlar, ‘5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda yer alan şekliyle elektronik imza; başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriyi tanımlar. Elektronik imza, elle atılan imza ile aynı hukuksal geçerliliğe sahip elektronik veridir. Özet olarak; elle atılan ıslak imza ile aynı hukuksal geçerliliğe sahip elektronik veridir. 
Oda üyeleri e-imza kullanarak MERSİS Projesi ile yeni şirket kurulumu, bilgi güncelleme, şirket birleştirme, unvan değişikliği, iflas başvuruları, genel kurul bildirimlerinin yapılması, onaylanması, arşivlenmesi, çeşitli lisans başvuruları, mali destek ve teşvik uygulamaları, çalışan SGK kayıtları ve vergi beyan ve ödemelerini online ortamda hızlı ve güvenli şekilde yapabilecektir’ dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası