HABERLER  »  ELEKTRİK KESİNTİLERİ İLE İLGİLİ GEDİZ A.Ş MANİSA İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİK

ELEKTRİK KESİNTİLERİ İLE İLGİLİ GEDİZ A.Ş MANİSA İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİK

31.07.2015 - Turgutlu İlçemizde son günlerde meydana gelen yoğun elektrik kesintileri nedeni ile odamız üyelerinden gelen yoğun şikayet üzerine konu hakkında bilgi almak için yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş Manisa İl Müdürü Yakup Önder’i ziyaret ederek üyelerimizin şikayetlerini dile getirirdik ve konu hakkında bilgi aldık.

Sayın Yakup Önder, ‘mevcut kesintilerin kaynağının aşırı sıcaklar nedeni ile yoğun elektrik talebinin oluşması sonucu Turgutlu ilçemizdeki Derbent trafo merkezinin yetersiz kalması nedeni ile oluştuğunu mevcut kesintilerin düzenli ve planlı kesintiler olmadığını aşırı yükleme durumunda trafo merkezinden TEİAŞ tarafında elektriklerin geçici sürelerle kesildiğini ifade etti ve Ankara Karayolu Turgutlu  3 km bulunan  Bağyurdu Organize Sanayi’nde  154 Kv Bağyurdu Trafo Merkezinin çok kısa bir süre sonra devreye gireceğini ve bu trafo merkezinden Turgutlu ilçesinin elektrik ihtiyacının bir kısmının karşılanmaya başlanması ile 2 merkezden ilçemize elektrik verilmeye başlanacağını bu sayede ilçenin taleplerine cevap verilebileceğini ve Turgutlu ve çevresinde meydana gelen elektrik kesintilerini sona ereceğini söyledi. Bu konu ile ilgili mevcut çalışmaların ihale edildiğini çok kısa bir süre sonra trafo merkezinden ilçemize elektrik verilmeye başlanacağını ayrıca K.S.S bölgesindeki 15 KW olan güçlerin yıl sonuna kadar ihale edilerek 60 KW çıkarılarak altyapının güçlendirileceğini ifade eden Yakup Önder arzularının ilçedeki tüm sistemi yenileyerek elektrik tesisatının yer altından verilmesi olduğunu bunun için gerekli yatırım ödeneklerinin ayrılması durumunda çalışmaların hızla tamamlanacağını ifade ederek bu çalışmaların hızla gelişen bölgedeki sanayi tesislerinin uzun yıllar enerji ihtiyacına cevap vereceğine inanıyorum’ dedi.