HABERLER  »  e-DEFTER e-FATURA e-ARŞİV UYGULAMALARI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI

e-DEFTER e-FATURA e-ARŞİV UYGULAMALARI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI

17.09.2015 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen  “İşletmelerde E-Defter, E-Fatura, E-Arşiv Zorunluluğu ve Uygulaması” konulu eğitim semineri gerçekleştirildi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen seminere, eğitmen olarak Nurettin Karataş katıldı.

Ortak Seminer eğitmeni Nurettin Karataş tarafından, 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek olan “E-Defter, E-Fatura- E-Arşiv Zorunluluğu ve Uygulaması” ile ilgili bilgi verdi. Eğitim kapsamında, hangi tür işletmelerin düzenleme kapsamında yer aldığı, uygulama öncesi ve sonrasında yapılması gereken iş ve işlemler, mevcut hükümleri ve örnek uygulamalar ele alındı.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın eğitimle ilgili yaptığı değerlendirmede; ‘Maliye Bakanlığı 421 sıra No’lu VUK Tebliği ile bazı mükelleflere e-fatura düzenleme ve e-defter tutma zorunluluğu getirmiş durumda. İlgili tebliğ kapsamına giren mükelleflerimize eğitim vererek mağduriyet yaşamamaları sağlama amacındayız.

E-Defter, E-Fatura ve E-Arşiv uygulamaları mali işlemlerde işletmelere kolaylıklar getirecektir. Bunun yanı sıra, kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabetin çözümüne önemli bir katkı sağlayacağı inancındayım’ dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası