HABERLER  »  DÜNYA BANKASI YETKİLİLERİ İLE ÜYELERİMİZİN SORUNLARINI DİNLEDİK

DÜNYA BANKASI YETKİLİLERİ İLE ÜYELERİMİZİN SORUNLARINI DİNLEDİK

Dünya Bankası ve Ekonomi Bakanlığımızın yürüttüğü yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında  Zafer Kalkınma Ajansı organizasyonunda Odamız ev sahipliğinde yürütülen çalışma kapsamında  Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın ,Dünya Bankası Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı Enrique Vial, Dünya Bankası Ankara Temsilciliğinden Ekonomist Can Selçuki, Dünya Bankası yerel uzmanı Aylin Çelik ,Dünya Bankası tarafından görevlendirilen tercüman Zeynep Ulus, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Uzman Nilay Camcı, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Uzman Yrd. Zahide Karaca’dan oluşan heyet ile Odamız üyelerini ziyaret ettik

OSB ve OSB dışında yatırım yapan firmaların sorunlarını dinlemek isteyen heyet ilk olarak  Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren VENCO HAVALANDIRMA YEDEK PARÇA MAKİNA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ yetkilileri  Ahmet Kirami Kılınç ve İlhan Kenanoğlu ile sohbet ettiler ve görüşmelerde bulundular ,daha sonra heyet  TİGRES SAÇ VE DİĞER METALLARİ İŞLEME NAKLİYECİLİK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ yetkilisi Namık Kemal YILMAZ ile görüştü. Yatırımcının sorunları ve özellikle yer tahsislerinden ve yer seçimlerinde yaşanan sorunlar ve yatırımcının yatırım öncesi ve sonrasında karşılaştıkları bürokratik sorunlar üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın yaptığı değerlendirmede, ‘Ekonomi Bakanlığımız ve Dünya Bankasının yürüttüğü bu çalışmanın çok yerinde olduğuna değinerek sahada sanayicilerimizin görüş ve önerilerinin alınması bizleri mutlu etti. Yatırım ortamının iyileştirilmesi noktasında bu çalışmalar sonucunda bir rapor yayınlanacak ve rapor doğrultusunda bazı iyileştirmeler yapılması bekleniyor. Yapılan çalışmanın faydalı olacağı düşüncesindeyiz. Dünya bankası ve Ekonomi Bakanlığımızdan gelen heyet ile beraber Odamız üyesi iki sanayicimizi ziyaret ederek görüş ve önerilerini aldık. Ülkemizin büyümesi ve kalkınması girişimcilerimiz sayesinde,  biz sanayiciler ve tüccarlar sayesinde olmaktadır. Yatırımcılarımızın önünün açılması  yeni yatırımlara olanak sağlar  bu da yeni istihdam katma değer yaratan yeni tesisler demektir. Yeni tesisler büyüme ve kalkınma demektir. Tüm iş alemi olarak bu koşullarda dahi ülkemizde yatırım yapıyor, üretiyor ve katma değer sağlıyoruz. İsteğimiz dünya koşullarında eşit zeminlerde rekabet edebileceğimiz ortamların yaratılması rekabet gücümüzün artmasıdır.Ekonomi Bakanlığımızın böyle bir çalışma başlatmış olması bizleri çok memnun etti. Bu  çalışmanın ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum’ dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası