HABERLER  »  ‘Destekleniyorum Meslekleniyorum’ Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

‘Destekleniyorum Meslekleniyorum’ Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

09 Eylül 2021 -

Manisa'nın Salihli ve Turgutlu ilçesinde hayata geçirilecek olan 'Destekleniyorum Meslekleniyorum' projesinin Turgutlu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Turgutlu Kaymakamlığı ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO)'nın proje ortağı olduğu, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın başvurduğu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) sonuçlarına göre ülkedeki en başarılı proje seçilen 'Destekleniyorum Meslekleniyorum'la işsiz gençlere ve dezavantajlı kişilere meslek kazandırılması hedefleniyor.

Projeyle ilgili olarak Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Turgutlu Kaymakamlığı AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Pınar Taçyıldız tarafından proje ortaklarına ve finansman desteçilerine bilgilendirmede bulunuldu.

Destekleniyorum Meslekleniyorum projesinin, Salihli  Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başvurusu yapıldığını, Turgutlu Kaymakamlığı, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Salihli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Salihli Belediye Başkanlığı ve Manisa Valiliği Yatırım ve Koordinasyon Başkanlığı'nın proje ortakları olduğunu belirten Pınar Taçyıldız, projenin 2021 yılında ülke genelindeki en başarılı proje seçildiğini belirtti.

1 milyon 364 bin 484 lira bütçeli olan projenin 730 bin lira destekleme aldığını belirten Taçyıldız, "Salihli ve Turgutlu ilçelerinde özel sektörün öncülüğünde geliştirilen projede dezavantajlı konumda olan sosyal açıdan desteklenmeye ihtiyacı olan bireylere mesleki beceri kazandırmaya yönelik eğitimler verilecek ve istihdam edilmeleri sağlanacaktır. Projede toplam 288 kişiye 15 farklı konuda 24 eğitim verilerek 10 dezavantajlı kadın, 5 denetimli serbestlik tedbiri altındaki birey, 46 genç işsiz ve 46 meslek lisesi son sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 107 kişinin istihdamı 29 kurum tarafından gerçekleştirilecektir. Bu yönüyle projemiz “İstihdam Edilebilirliği Artırmak” önceliğine katkı sağlamaktadır" dedi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, hayata geçirecek olan projeyle hem sanayicilerin hem de üyelerinin nitelikli ve vasıflı elemanlarla bulaşacaklarını belirterek, oda olarak her zaman bu tür projelere destek vermeye hazır oldukarını belirtti.

Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, "Türkiye'de ki en başarılı proje olarak seçilen 'Destekleniyorum Meslekleniyorum' projesine oldukça önem veriyoruz. Eğitim kurumlarımız ve sanayicilerimiz arasında bir köprü olacak olan projemiz sayesinde gençlerimiz ve dezavantajlı kişilerinde meslek sahibi olması sağlanacak" dedi.

Yapılan toplantıya Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Meclis Başkanı Yavuz Semizler ile proje ortakları ve destekçileri katıldı.