HABERLER  »  BAŞKANIMIZ TOBB-KÖRFEZ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ 2. İŞ VE YATIRIM FORUMUNA KATILDI

BAŞKANIMIZ TOBB-KÖRFEZ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ 2. İŞ VE YATIRIM FORUMUNA KATILDI

02.11.2016 - Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın, Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa himayelerinde, TOBB, Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) ve Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleşecek ve 3 gün sürecek forum için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve iş adamlarıyla birlikte Bahreyn’e gitti.

Türkiye'de 15 Temmuz'da FETÖ tarafından darbe girişimi yapıldığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Milletimizin feraseti bir kez daha galip geldi. Türkiye bugün eskisine göre daha güçlü hale geldi. Ekonomimiz güçlenmeye devam ediyor. Bugün Türkiye ile iş yapmak her zamankinden daha kazançlı hale geldi. Bu sıkıntılı günlerimizde ülkemize ilk destek mesajları Körfez ülkelerinden geldi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Körfez ülkeleri ile daha yakın çalışmak, ortaklıklar kurmak istediğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, mevcut rakamların iki tarafın da potansiyelini göstermediğini, potansiyelin daha büyük olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de forumun Türkiye ile Körfez ülkelerinin ticari, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi, geliştirilmesi, yeni yatırım imkanlarının tespit edilmesi bakımından önemli olduğunu belirtti.

 Kendileri için Körfez İşbirliği Konseyinin özel bir önemi olduğunu dile getiren Tüfenkci, söz konusu ülkelerin bu coğrafyada ortak bir tarihi, kültürü ve kaderi paylaştığını, ülkeler arasında sağlam bağların bulunduğunu söyledi.

 Ortak amaçlarının bölgede barış ve istikrarın hakim kılınması, güvenliğin geliştirilmesi, refahın yaygınlaştırılması olduğunu vurgulayan Tüfenkci, bu amaç doğrultusunda çabaların, enerjilerin ve tecrübelerin birleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Khalid Al Moayyed, forumda Türkiye ile ekonomilerde ilişkilerde gerçek bir sıçrama yapmak istediklerini belirterek, birtakım zorluklarla mücadele etme konusunda forumun kendilerine ışık tutacağını söyledi.

 Moayyed, forumda projelerin finansmanı, kamu ve özel sektör yatırımlarının teşvik edilmesi, sağlık turizminin geliştirilmesi, enerji kaynaklarının çeşitliliği, gıda, içme suyu güvenliği gibi birçok konunun gündeme geleceğini ifade ederek, "Amacımız Türkiye ile tam ortaklığa gitmektir." dedi.

 Katar Ticaret ve Sanayi Odası Baştanı Shaikh Khalifa bin Jassim Al Thani de Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurgulayarak, "Türkiye, Körfez ülkeleri için güvenilir bir liman olabilir." ifadelerini kullandı.

 Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Abdüllatif Al Zayani ise karşılıklı ticaretin ve yatırımların değerlendirilmesi konusunda ülkelerin ekonomik katma değerini sağlayacak işbirliğine gidilmesi gerektiğini, özelleştirme, turizm yatırımları gibi birçok konuda bütüncül ortak bir portrenin çıkması gerektiğini söyledi.

TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumunun büyüyen Türkiye ekonomisi için çok önemli bir yeri olduğu belirten Aydın, ortada müthiş iki güç var, bu iki gücün birleşmesiyle güçlü ekonomik bir ortaklık ortaya çıkacaktır.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası