HABERLER  »  AYDIN, TOBB VII. TİCARET VE SANAYİ ŞURASINA KATILDI

AYDIN, TOBB VII. TİCARET VE SANAYİ ŞURASINA KATILDI

07.08.2014- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirilen VII. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda, Ticaret ve Sanayinin Temsilcileri bütün sorunlarını ve çözüm önerilerini birinci ağızdan hükümetle paylaşma imkânı buldu.

VII. Ticaret ve Sanayi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanların da katılımıyla TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. 7 Bölgenin ayrı ayrı sunum yaptığı şurada Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Odaları Konseyi, Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Borsaları Konseyi ile Deniz Ticaret Odaları Konseyi de kendilerine ait sorunları ve çözüm önerilerini hükümetle paylaştılar.

Şura için Oda, Borsa ve Konseylerin kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, özel sektörün mikro ve makro sorunlarının belirlendiğini sonra da çözüm önerilerinin hazırlandığını anlattı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada; TOBB'un Yöneticilerine ve Tüm Üyelerine Türkiye'nin büyümesine, demokratikleşmesine ve sorunların çözümüne yaptıkları katkılarından ötürü teşekkür etti. 2013'te büyümenin yüzde 4 olduğunu, 2014'ün ilk çeyreğinde de bunun yüzde 4.3 ile beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin büyüme oranlarında sanayicinin, çiftçinin, esnafın, KOBİ'lerin emeklerinin çok büyük olduğunu ifade ederek, "Bundan ötürü de sizlere Ülkem ve Milletim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

Odaları ve Borsalarıyla TOBB’u "Türkiye'nin çimentosu" olarak değerlendirerek, TOBB'un sadece ekonomik büyümeye katkı yapmadığını, 81 vilayette ve yurt dışında örgütlendiğini dile getiren Erdoğan, "TOBB, ahilik geleneğini yaşatarak, toplumsal refaha, kardeşliğe ve dayanışmaya çok önemli katkılar sağlıyor" şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Turgutlu’yu temsilen  VII. Ticaret ve Sanayi Şurasına katıldı.

Turgutlu ticaret ve sanayisini temsilen, TOBB Tarım Kurulu Başkanı ünvanıyla VII. Ticaret ve Sanayi Şurası’na katılan TOBB Tarım Kurulu Başkanı ve  Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Şura öncesinde 06 Ağustos Çarşamba günü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilen  “TOBB Ege Bölgesi Toplantısı” na  katılarak, Ülke ve Bölge Ekonomisi ile Tarım ve Sanayiye Dayalı Sektörlerle ilgili doğrudan Hükümete aktarılacak sunum ve raporların hazırlanması çalışmalarında da bulundu. Turgutlu’nun gelişmesine katkı sağlayacak konuları hükümete iletilmek üzere TOBB Ege Bölgesi Toplantısında dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, yapılan çalışmaların önce bölgemiz sonra ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası