HABERLER  »  AYDIN, PAKİSTAN’DA ECO CCI GENEL KURUL’UNA KATILDI

AYDIN, PAKİSTAN’DA ECO CCI GENEL KURUL’UNA KATILDI

08.09.2014- Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Pakistan’ın Karaçi şehrinde düzenlenen ECO CCI 13. Genel Kurul, 19. Yürütme Kurulu ve Komite Toplantılarına katıldı.

Pakistan’da düzenlenen, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yürütme Kurulu Toplantısı’nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ticaretin önündeki engellerin kaldırılması çağrısında bulundu. AB ülkelerinin, ticaretlerinin yüzde 70’ini birbirleriyle ve komşularıyla yaptığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “ECO ülkeleri olarak, hala kendimizi birbirimizden korumaya çalışıyoruz. Korumacı politikalar kısa vadede faydalı gözükse de orta vadede gelişmeyi ve zenginleşmeyi engeller” diye konuştu.

Küresel istikrarsızlık konusuna değinen TOBB Başkanı, bu istikrarsızlığın aslında dünya tarihinde açılacak yeni bir dönemin doğum sancıları olduğunu söyledi. İçinden geçilen süreçte, küresel siyaset ve ekonominin yeniden şekillendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Önümüzdeki dönemde yeni dengeler ve ittifaklar ortaya çıkacak. Bu süreci iyi okuyan ve hazırlığını iyi yapan ülkeler, bu yeni çağın da kazananı olacak” dedi. 

ECO CCI 13. Genel Kurul, 19. Yürütme Kurulu ve Komite Toplantılarının önemine değinen Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın, Türkiye’nin aralarında bulunduğu 10 üyeli Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (ECO) daha aktif hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Küreselleşmenin arttığı günümüzde, yaşanan siyasi ve ekonomik sorunların ülkelerin sınırları içerisinde kalmasının imkansız hale geldiğini belirten Aydın, bölgesel örgütlerin öneminin de buna bağlı olarak arttığını ifade etti.

ECO CCI 13. Genel Kurul toplantısında, TOBB raporunun genel kurula takdimi Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın tarafından yapıldı.

Toplantının sonunda İran Ticaret, Sanayi ve Madenler Odası, Başkanlık görevini Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu’na devretti.




Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası