HABERLER  »  ALTIN TABAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE BULDU

ALTIN TABAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE BULDU

06.11.2018 - 2018 Yılı Altın Tabak Projesi Ödülleri Sahiplerine verildi.

2016 Yılında Gıda işletmelerinin denetlenmesi ve tespit edilen uygunsuzluklar sonucunda cezai işlem uygulama yöntemi yerine; ortaya bir ödül konulmak suretiyle, kaliteli, hijyenik ve daha güvenilir gıdaları tüketiciye sunmalarını teşvik ederek, işletmelerin arzu edilen seviyeye ulaşmalarını ve hizmet kalitesinin daha üst seviyelere çıkarılmasını sağlamak amacıyla Turgutlu Kaymakamımız Sn. Uğur Turan himayesinde, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Turgutlu Lokantacılar Odası Başkanlığının paydaş olduğu “Altın Tabak” adlı proje İlçe Müdürlüğümüzce hazırlanmıştır. Proje kapsamında ödül almaya hak kazanan 7 işletme ödüllendirilmiştir.

Projenin 2018 yılında da lokanta/restoran alanında faaliyet gösteren işletmeler için hayata geçirilmesi uygun görülmüştür. Lokanta/restoran işletmelerinde gıda güvenilirliğinin artırılmasını, gıdaların daha hijyenik şartlarda sunulmasını, işletmelerdeki ürün ve hizmet kalitesinin arttırılmasını sağlamak amacıyla, işletmelerin belirli kriterlere uymasını sağlayarak bu kriterlere uyan işletmelerin ödüllendirilmesini amaçlayan bu projeyle ilgili Turgutlu’ da bulunan tüm lokanta/restoranlar bilgilendirilmiş ve 15/03/2018 tarihine kadar katılmak isteyenlerin İlçe Müdürlüğümüzce başvuruları alınmıştır.

15 Şubat-15 Mart 2018 tarihlerinde Müdürlüğümüze müracaat eden lokanta ve restoran işletmelerimize birincisi haberli olmak üzere, 3’ er kez gıda kontrol ekiplerimizle birlikte bilgilendirme ve denetleme yapıldıktan sonra, proje ortakları ile yapılan değerlendirme sonucu, daha önceden belirlenmiş olan kriterleri sağlayan Hanedan Bolu Et Mangal, Turgutlu Özdilek Safahat Lokantası, Turgutlu Elit Restaurant, Turgutlu Dominos Pizza ve Kaynesia Hotel restorana ALTIN TABAK PROJESİ ödüllerinin verilmesini kararlaştırılmıştır. 

2016 yılında 7 işletme, bugün ise onlara eklenen 5 işletme ile birlikte toplam 12 adet Altın Tabaklı işletmemiz oldu. Bu işletmeler Gıda Mevzuatlarımızın gerektirdiği periyodik denetimlerimize ilave olarak, proje doğrultusunda da Altın Tabak kriterleri bakımından düzenli olarak denetlenmeye devam edilecektir.

Altın tabak ödülü almaya hak kazanan işletmeleri tebrik eden Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, bu projeyle hizmet yarışını ödül koymak suretiyle daha kaliteli hale getirdiklerini belirtti. 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası