HABERLER  »  AKREDİTASYON BELGEMİZİN BAŞARI DERECESİNİ YÜKSELTEREK YENİLEDİK

AKREDİTASYON BELGEMİZİN BAŞARI DERECESİNİ YÜKSELTEREK YENİLEDİK

26.02.2019 - TOBB’ un Akreditasyon belgesi yenileme çalışmaları kapsamında Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak seviyesini bir kademe daha yükselterek, akreditasyon belgesini yeniledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımı ile düzenlenen programda akreditasyon belgemizi aldık.

Akreditasyon Sertifika törenine, Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın, Başkan Yardımcısı Nazım Balyapan, Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Cebe, M. Fatih Akkaynak, Meclis Başkan Yardımcımız Ş. Cem Deligöz ile Genel Sekreterimiz Nevzat Avcı katıldı.

TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen Akreditasyon Sertifika Töreni'nde yaptığı konuşmada, hızla gelişen ve dönüşen dünyada iş dünyasının kendisini geliştirmeye devam etmesinin çok önemli olduğunu, akreditasyon sistemi sayesinde oda ve borsaların da kendilerini dönüştürüp geliştirdiklerini söyledi.

Oda ve borsaların dijital dönüşümle daktilodan online belge veren sistemlere geçtiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bugün itibariyle 17 farklı dilde hizmet verebildiklerini ifade etti.

Akreditasyon uygulamasıyla oda ve borsaların dünya standartlarına yükseldiklerini belgelediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Bu belgeyi biz vermiyoruz. Belgeyi ben versem 365 oda ve borsaya akreditasyon belgesi veririm, seçimleri de garanti ederiz. Belgeleri bağımsız bir kurum veriyor. Yani iltimas, torpil burada işlemiyor. Tüm dünyaya bizim sistemi ihraç edecek konuma geldik. Mesela Türk Cumhuriyetlerinden, 57 İslam ülkesinden talepler var. Oda ve borsa sistemimizi öğrenmek istiyorlar” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da yaptığı konuşmada, bakanlık olarak politika oluşturma süreçlerinde sivil toplumun görüş ve önerilerini çok önemsediklerini belirterek, oda ve borsalarla Türkiye’nin güçlü yarınları için birlikte çalıştıklarını söyledi. Bakan Pekcan, 21. yüzyılın küresel ekonomisinde akreditasyonun öneminin farkında olduklarını dile getirerek, "Akreditasyon güven demek, kalite demek, kalite ise marka demek. Günümüzde güven veren, kaliteli olan, markalaşan rekabette her zaman öne çıkıyor. Artık ülkeler, şehirler markalaşıyor" ifadesini kullandı.

2012 yılında Akredite odalar arasında yer aldıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın, aralık ayı içerisinde geçirdiğimiz belge yenileme denetimizle başarı seviyemizi yükselterek akreditasyon belgemizi yeniledik. Üyelerimize kaliteli hizmet vermek için çalışıyoruz. Hizmet standardımızı her geçen gün arttırmaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda üye memnuniyeti bizler için son derece önemli olmakla birlikte odamızın adına yakışır hizmetler üretiyoruz” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası