HABERLER  »  2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLENDİ

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLENDİ


Kalkınma Ajansı tarafından 12 Aralık 2013 tarihinde ilan edilen “Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı (TEÇDP)” ile “Rekabetçi KOBİ Mali Destek Programı (RKMDP)”nın bilgilendirme ve tanıtım toplantısı Turgutlu TSO Toplantı Salonu’nda 19.12.2013 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile özel sektör yetkilileri katıldı. 
Turgutlu’ya değer katan her proje bizim için çok önemlidir diyen Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; ‘Zafer Kalkınma Ajansının bölgemizin gelişmesine katkıları proje bazlı devam etmektedir. Zafer Kalkınma Ajansının 2014 yılı mali destek programları açıklanmış olup, programa başvuru yapacak tüm proje sahibi kurum ve kuruluşlar ile KOBİ’lere şimdiden hayırlısı olsun’ dedi.
Programların tanıtımı Program Yönetim Birimi Uzmanı Halil Yoldaş ve Manisa Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Buket TURAMANLAR tarafından yapıldı. 
10:30-12:00 saatleri arasında gerçekleştirilen ilk toplantıda, Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı (TEÇDP) kapsamında kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları vb. kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların turizm, enerji ve çevre konularında yapılacak altyapı ve inşaat yatırımlarının destekleneceği belirtildi. Program bütçesinin 11 Milyon TL olduğu ve proje başına 45.000 TL ile 750.000 TL arasında değişen miktarlarda destek verileceği açıklandı.
14:00-15:30 saatleri arasında gerçekleştirilen ikinci toplantıda ise, Rekabetçi KOBİ Mali Destek Programı (RKMDP) kapsamında KOBİ statüsüne haiz işletmelerin imalat sanayisi ve turizm sektörüne yönelik projelerinin destekleneceği belirtildi. İmalat sanayisinde özellikle yeni ürün üretilmesi, üretimde çeşitliliğin sağlanması, Ar-Ge, pazarlama ve markalaşma konularına önem verilmesi gerektiğinin altı çizildi. Program bütçesinin 16 Milyon TL olduğu ve proje başına 25.000 TL ile 400.000 TL arasında destek verileceği açıklandı.
Her iki program kapsamında da projelerin internet ortamında yer alan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden hazırlanması gerektiği ve bunun için de son zamanın 16 Şubat 2014 saat 23:59 olduğu açıklandı. Bu zamana kadar KAYS üzerinden onay verme işlemi tamamlanmış olan projelerin 21 Şubat 2014 saat 18:00’a kadar Kütahya’da bulunan Ajans merkezine veya Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerinde faaliyet göstermekte olan yatırım destek ofislerine elden veya kargo ile teslim edilebileceği belirtildi.
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından bilgilendirme toplantılarından sonra proje yazma konusunda istekli olan katılımcılara özel eğitim toplantıları düzenleneceği açıklandı. Eğitim toplantılarının 6-10 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Eğitim toplantılarına katılmak isteyenler, başvurularını Ajans internet sitesi (http://www.zafer.org.tr) üzerinden yapabilecekler.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası