HABERLER  »  ODAMIZ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINDA MİLLETVEKİLİ RECAİ BERBER’İ MİSAFİR ETTİ.

ODAMIZ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINDA MİLLETVEKİLİ RECAİ BERBER’İ MİSAFİR ETTİ.

25.05.2015- Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Şükrü Cem Deligöz Başkanlığı’nda  Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz ‘Geçtiğimiz ay içerisinde yaşanan don olayları neticesinde bölgemizdeki tarım sektörü büyük yaralar almıştır. Özellikle Turgutlu’muz için erik ve üzümde rekoltenin düşmesine yol açacak olan bu zor durum, Çiftçimizin gelirini doğrudan düşürecek ve borçlarını ödeyemez hale getirecektir.  Devletimizin, çiftçimizin bu zor durumuna mutlaka iyileştirici destekler vermesi gerekmektedir. Ekonominin en önemli çarklarından biri olan tarımsal üretimde yaşanan bu sıkıntı, sanayicimizi ve vatandaşımızı da etkileyecek güçtedir. Bu sebeple üretimden sanayiye, emtia girdilerinden ihracata kadar tüm süreç gözden geçirilmeli ve her alanda tedbirler alınması gerekmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde Bölgemizde yaklaşık 100 bin ton kuru üzüme denk gelen ekonomik zararın oluştuğu tahmin edilmektedir. Rekoltede yaşanacak azalma neticesinde kuru üzüm ihracatımızda tehlike altında görülmektedir. Geçen yıl büyük zarara neden olan don felaketlerinin bu yıl da birçok ürünü etkilemesi Merkez Bankası’ nı da harekete geçirmiş ve bu durumun enflasyona olumsuz etkisini sürekli gündeme getirmesine sebep olmuştur. Tahminlere göre, üretimde yüzde 30 kayıp yaşanacağının söylenmesi ekonomik açıdan birçok sorunla karşı karşıya kalacağımızın habercisi olarak görülmektedir. Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararıyla çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi borçları yüzde 3 faizle bir yıl süreyle ertelendi. Ancak burada sigorta hasar bedeli alamayacak olan çiftçilerimiz de var. Bunlarla ilgili ne yapabiliriz bu konunun da gündeme alınması gerektiğini düşünüyor, bu zor durumun en kısa sürede ve en az kayıpla geçirilmesini diliyoruz’ dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ; ‘Enerji Güneştir Projemiz kapsamında tüm sistem kuruldu ve Gediz Elektrikle sözleşmemizi imzaladık geçen hafta pazartesi itibari ile güneşten Elektrik enerjisi üretmeye başladık. Alternatif enerji kaynaklarının enerji üretiminde kullanılması noktasında dikkat çekmek için başladığımız projemiz başarılı bir şekilde devam ediyor önümüzdeki günlerde projemizin kapanış toplantısını yaparak projemizi sonuçlandıracağız.
Fuar ve Yurtdışı gezilerimize devam ediyoruz. Moldova’dan sonra 09-12 Ekim 2015 tarihlerinde Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenecek ANUGA gıda fuarına ziyaret organizasyonu düzenledik. Fuara katılım sağlamak isteyen üyelerimiz odamızla temas kurabilirler.
Değerli Üyeler Turgutlu Dumanlı Papaz eğrine coğrafi işaret belgesi almak için yaptığımız başvuru ile ilgili süreç devam ediyor. Resmi süreç uzun ancak biz papaz eriğimizin her yerde tanıtımını ve tüketimini artırmak için faaliyetlerimize devam ediyoruz. İzmir Ticaret Borsa’sının düzenlediği Coğrafi İşaretlerde gelinen son durum ile ilgili panel esnasında odamız stant kurarak dumanlı papaz eriğinin tanıtımını yaptı. Marka değerli yaratmak üzere çıktığımız yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz.
1 Mayıs Günü TOBB 71. Mali genel kuruluna katıldık. Genel kurulda bizleri gururlandıran Genel Kurul Delegemiz Ahmet ORHAN kardeşimiz genel kurul delegeliğinde 10 yılını doldurduğu için hizmet onur plaketi aldılar kendilerini buradan bir kez daha tebrik ediyor odamız ve camiamıza verdiği hizmetler nedeni ile teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

Olağan meclis toplantımızın gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz, Manisa Milletvekili Sayın Recai Berber’i kürsüye davet etti.

Berber, Meclis üyelerine geçmiş dönemde yaşanan bazı ekonomik ve tarımsal konularda görüşlerini aktardı. Ardından da gelecek için tarım konularındaki yeni projeleriyle ilgili bilgi verdi. Manisa Milletvekili Sayın Recai Berber, Meclis üyelerimizin sorularını cevaplandırdıktan sonra herkese çok teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. 

Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz  toplantıya katılan tüm Meclis Üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası