HABERLER  »  UMEM BECERİ 10 PROJESİ MANİSA KURS YÖNETİMİ TUTSO DA TOPLANDI

UMEM BECERİ 10 PROJESİ MANİSA KURS YÖNETİMİ TUTSO DA TOPLANDI

Turgutlu’da UMEM Beceri’10 Projesi değerlendirme toplantısı TUTSO’nun ev sahipliğinde yapıldı. Manisa Ticaret Odası Başkan Danışmanı Güvenç Özer başkanlığında yapılan toplantıya; Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Metin Eğerci ve Nazım Balyapan, İŞKUR Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, İŞKUR Manisa İl Müdür Yardımcısı Ayla Bozkurt, Manisa Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Kara, Polinas Teknik ve  Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Adil Bircan katıldı.
Toplantıda, Turgutlu’da gerçekleştirilen UMEM kursları, yeni dönemde gerçekleştirilmesi planlanan kurslar ve firmalardan gelen talepler değerlendirildi. Manisa’nın UMEM kapsamında açtığı kurs çeşitliliğinde Türkiye üçüncüsü, sağlanan istihdam bakımından da Türkiye onuncusu olduğu belirtildi. Turgutlu’nun açmış olduğu kurslara ve sağlamış olduğu istihdama bakıldığında da birçok ili geride bırakacak bir başarıyı yakaladığı dile getirildi. Turgutlu’nun UMEM kursları kapsamında öne çıkmasında önemli bir paya sahip olan işletmelerin başında gelen Seramiksan A.Ş ve Turgutlu Giyim Ltd. Şti. firmaları kurs yönetimi tarafından yerinde ziyaret edilerek, işletmelerin talepleri dinlendi. 
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Seramiksan A.Ş. firması İnsan Kaynakları yöneticisi  Burak Ersoy, ‘kursların firmamıza kattığı değerden çok memnunuz, iş birliğimizin 2015 yılında sona erecek protokolümüzü yenileyerek devam ettirmek istiyoruz’ dedi.
Kurs yönetimi, kurslarımızın bir diğer yararlanıcısı ve ilçemizin ilk ve tek tekstil fabrikası olan Turgutlu Giyim Ltd. Şti.’ni ziyaret etti. İş yeri yetkilileri tarafından yapılan değerlendirme de; ‘iş yerimiz şu an için yüzde kırk kapasite ile çalışmaktadır. Hedefimiz bu kapasiteyi yüzde yüze çıkarmak  ve işçi alımını da UMEM Beceri’10 kurslarından istihdam edeceğimiz kişilerle sağlamaktır. Şu için çalışan sayımız 75 iken 2014 yılında bu sayıyı 200’e çıkarmayı düşünmekteyiz’ dedi.
İş arayanlara mesleki eğitimler vererek istihdam sağlayan Odamız İş Kur Hizmet Noktamızın yanı sıra mevcut çalışanların mesleki yeterlilik belgesi alması için çalıştıklarını dile getiren Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, yaptığı değerlendirmede ‘Ülkemizin problemlerinden biri olan işsizliğin temel nedeni mesleki yeterliliğin olmamasıdır. İş arayanlar kadar iş verenlerde kalifiyeli eleman yetersizliğinden şikayet etmektedir. Her işi yaparım diye iş arama devrinin artık sona erdiğini dile getiren Aydın, iş arayanlara mesleki eğitimler vererek iş yerlerinde istihdamını sağlamaya çalışıyoruz. Bugüne kadar açmış olduğumuz toplam 28 kursla 213 kişinin mesleki belgeyle istihdamını sağladık. Önümüzdeki dönemlerde de iş arayan ve iş verenlerin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir’ dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası