HABERLER  »  TUTSO EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

TUTSO EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Turgutlu  Mesleki Eğitim Merkezi ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), Turgutlu Ticaret Borsası ve Yönetmeliğin ilişkilendirdiği Meslek Odaları ( Fırıncılar Odası, Lokantacılar Odası, Berberler Odası, Kahveciler Odası, Bakkallar Odası, Manavlar Odası) arasında 5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” kapsamında çalışanlara eğitim verilmesi amacıyla 24 Ekim 2013 Perşembe günü Turgutlu Ticaret Borsasının ev sahipliğinde düzenlenen törenle “Eğitimde İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Protokol imza törenine Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Avcıbaşı, Turgutlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Baskın, Turgutlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ricail Ceylan, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faruk Aydın,  Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Orcan, Lokantacılar Odası Başkanı Ali Mehmet Kırdı, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Halil Yıldız, Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Aksabancı, Bakkallar Odası Başkanı Ali Ergüleç, Manavlar Odası Başkanı Necati Gürkıvrak, Elektrikçiler  Odası Başkanı Sabri Toker katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Baskın, kurs hakkında bilgilendirme yaparken, Kaymakam Günlü ise emeği geçenlere teşekkür etti.

Protokole konu olan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında Gıda Üretim ve Perakende işyerleri, İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan işyerleri, Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları vb. yerler, Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler ile hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kollarında çalışanlara 8 saat süreli eğitim verilecek.

 Yönetmelik,  yukarıda sayılan işlerde çalışanların bu eğitimleri 5 Temmuz 2014 tarihine kadar almalarını zorunlu kılmakta. Eğitimlerini tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü e-yaygın sistemi üzerinde kur bitirme belgesi verilecek ve bu işleri yaptıkları sürece alınan belgeler geçerli olacak.

Protokol yapılan Odalar, TUTSO ve Borsa’ ya üye işletmelerde çalışanların eğitimi için bağlı oldukları kurumlar aracılığı ile kurslara müracaat edilecek. 

Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası