HABERLER  »  ODAMIZ SEÇİM SONRASI İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ SEÇİM SONRASI İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

30.04.2018 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı olağan meclis toplantısı Pazartesi akşamı Şükrü Cem Deligöz Başkanlığı’nda Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Yavuz Şükrü Cem Deligöz:  “Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan bu gece Berat kandilidir. Berat Arapçada temize çıkma anlamına gelmektedir. Bugün İslam alemi için en önemli günlerden olan Berat Kandilinde ibadetle geçiren kişilerin dualarının kabul olacağı ve günahlarının af olacağı pek çok ayet ve hadiste açıkça belirtilmiştir. Bizler de bu mübarek gecenin tüm üyelerimiz ve Halkımız için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
Ülkemizin gündeminde olan bir diğer önemli husus ise malumuz 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleridir. Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ülkemizin istikbali için çok önemli olduğunu düşündüğümüz seçimlerin, tüm üyelerimize ve Halkımıza hayırlı olmasını diler, demokrasinin ışığında huzur içinde bir seçim süreci geçirilmesini temenni ederiz.
İlimiz, İlçemiz ve Ülkemizin menfaati için hizmet yarışına girecek tüm milletvekili adaylarına sonsuz başarılar diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “Birçok insan bizim burada hak huzur aldığımızı zannediyor. Biz hak huzur ücreti almadan Turgutlu için çalışıyoruz. Meclisimizi aldığı karardan dolayı bir kez daha kutluyorum. Öte yandan yapılan seçimler sonrasında meclisimizi gençleştirdik. Meclisimizin yüzde 50’sinin üzeri genç arkadaşlarımızdan oluşuyor. Tabii ki bu gençlerimiz bizlere büyük katkı sağlayacaklar. Bizler TUTSO yönetimi ve meclis üyeleri olarak hep birlikte üyelerimizin sorunlarını çözmek için elimizden geldiğince birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Hizmetlerimizi daha da arttırarak devam ettireceğiz. Odamız hem bölgesel bazda hem de Türkiye Odalar ve Borsalar bazında çok iyi bir konumda. Bu başarıyı daha da yüksek yerlere taşıyacağız. Turgutlu’ya yakışanı yapacağız. biliyorsunuz 2 Nisan’da yapılan organ seçimlerimiz de Turgutlu yakışır bir şekilde seçimi yaptık 15 grubun 13’ünde tek liste ile seçime gidildi. Bu odamızın başarısıdır. Yeniden seçilip burada meclise giren arkadaşlarımızı ve ilk defa Meclise seçilen arkadaşlarımızı kutluyorum.” dedi.
Açıklamalarını yapılacak olan 24 Haziran Genel seçimleri ile ilgili olarak sürdüren Yönetim Kurulu başkanı Faruk Aydın “Değerli arkadaşlar biliyorsunuz ki 24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerimiz var. Aday adaylarımız odamızı ziyaretlere geliyorlar. Bizler de gerektiği gibi onlara ilgi ve alaka gösteriyoruz. Çünkü her insanın gönlünde bir Aslan yatar derler. Ondan fazla aday adayı arkadaşımızın Turgutlu’dan çıktığını gördük. İnşallah Turgutlu’muzdan bir milletvekili çıkar. Bizim sorunlarımızı daha iyi anlar. Bizler onlara daha güzel ulaşabiliriz. İnşallah Turgutlu’ya da bir tane milletvekili nasip olur. Çünkü bizim ilçemiz biliyorsunuz ki 36 ilden büyük bir ilçe. Sanayimiz ile tarımla çok güçlü bir ilçeyiz biz. Bunun için bize mutlaka bir tane milletvekili şart. Daha önceki dönemlerde iki milletvekili ile temsil edilen Turgutlu’da, bu dönem Milletvekilimiz olmadı. Umuyoruz ki önümüzdeki dönem tüm partilerde bizden bir tane Milletvekilimiz olur” dedi.

Odamızda sağlanan birlik ve beraberlikle işlerin daha da hızlandığını ve başarının yüzde yüzlere ulaştığını belirten başkan Aydın “Tabii ki biliyorsunuz ki bizler seçimlerimizi yaptık. Bundan sonra Odalar ve Borsalar birliğimizde seçimler var. TOBB başkanımızı ve yönetim kurullarını orada seçeceğiz. Oradaki komite ve grupların seçimlerini yapacağız. Onlarında seçimleri büyük ihtimalle Mayıs ayı içerisinde yapılacak. Şimdiden bu seçimlerinde ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Turgutlu olarak kapasite raporunda oldukça hızlı davranan bir ilçeyiz. Çünkü biraz önce ifade ettiğim gibi sanayisiyle, tarımıyla güçlü bir ilçe olduğumuz için. Kapasite raporunu en seri şekilde getirtip üyelerine veren odalardan biriyiz. Çünkü Ankara’daki birlik ve beraberliğimiz, odamızın aktif olması nedeniyle bizim önümüz her zaman açık. Ben Oda Genel Sekreterimize, oda memurlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok iyi hizmet ediyorlar. Bilhassa üye  memnuniyeti durumunda çok iyi durumdayız. İnşallah bunu %100 lere çıkaracağız. Biliyorsunuz sarraflar çarşısında daha önceki yıllarda yapılan anketlerde bizim yönetim kuruluna geçmemizden önceki anketlerde çok düşük rakamlar vardı. Ama bugün itibariyle %100 memnuniyet elde ettik. Tabii ki bu bizim Onları yalnız bırakmamız, işleri ayağına götürmemiz ve para tahsilatlarını dahil onların ayağına giderek yapmamızdan. Bu başarı buradaki meclis üyelerimizin başarısıydı. Bizlerin amacı üyelerimize hizmet etmek. Gruplardan seçilirken Bütün herkesin sizlerden beklentileri vardı. Sizler 15 grubun temsilcilerisiniz bütün sorunları burada dile getirmeniz sizden istendi. Bir grubun sorunundan 15 grup sorumludur. Bizim için sizler artık bir grubun temsilcisi değil, odamızın Meclis Üyelerisiniz. Sizler hepiniz birer yönetim kurulu üyesi, hepiniz birer Başkansınız. Başta da söylediğimiz gibi odayı hep birlikte yöneteceğiz. Benim kapım size her zaman açık. isteyen arkadaşımız yönetim kurulu toplantılarına dahil gelebilirler. Sizler bu odanın sesi kulağısınız. İnşallah başarıyı hep birlikte yakalayacağız. İvmeyi daha da yukarılara taşıyacağız. Bizler Avrupa standartlarında bir odayız. Ne kadar çok hizmet yaparsak ne kadar çok dua alırsak ne kadar çok vatandaşımızın ve üyemizin işini görürsek bundan daha büyük bir beklenti olamaz.” dedi.

Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz, toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası