HABERLER  »  ODAMIZ MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI İFTAR YEMEĞİYLE BİR ARADA YAPILDI

ODAMIZ MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI İFTAR YEMEĞİYLE BİR ARADA YAPILDI

28.05.2018 - Odamız Mayıs ayı olağan meclis toplantısını Pazartesi günü iftar yemekli olarak gerçekleştirdi. 

Odamız Mayıs ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Yavuz Semizler başkanlığında, Odamız Hizmet Binasının son katında bulunan Elit Restaurant’ta iftar yemeği eşliğinde yapıldı. 

Toplantıya Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Temel ve Meclis Başkanı Ahmet Sezai Önal katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler, “ Mübarek Ramazan akşamında beraberliğimizin daim olmasını dilerim. Allah, tuttuğumuz oruçları ve ibadetleri kabul eylesin” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından Yönetim Kurulu izahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “ TOBB öncülüğünde başlatılan düşük faiz oranlarıyla KOBİ’lere cansuyu olan TOBB Nefes Kredisi Projesi kapsamında 140 üyemize 13.990.000 TL kaynak sağlandı. Bu desteğin azami miktarda kullandırılması için oda olarak çok çalıştık.

 Üyelerimizden aldığımız talepler doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu ay içerisinde; bölgenin en büyük ve kapsamlı yapı malzemeleri ve teknolojileri fuarı YAPI FUARI - TURKEYBUILD İSTANBUL’ a  10. Meslek Grubuna kayıtlı üyelerimiz ve Celal Bayar Üniversitesi Öğrencileri ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdik.

KOSGEB’in KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında hazırlanan 2018 – 01 sayılı Proje Teklif Çağrısı olan “İllerde Rekabet Avantajına Sahip İmalat Sanayi Sektörleri ve Yazılım Sektörlerindeki KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi” projesinin üyelere bilgilendirilmesi için ev sahipliği yaptık. 

Üyelerimizin kişisel gelişimi adına, odamızın ev sahipliğinde ve katkılarıyla, Turgutlu Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı destekleriyle, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kendimizi Tanımak, Birbirimizi Anlamak” adlı konferans Marmara Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Oktay Aydın tarafından verildi.

 TOBB 74. Seçimli genel kuruluna katıldık. M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki 74. Genel Kurul'da yapılan seçimde, geçerli oyların tamamını alarak 4 yıl süreyle TOBB Başkanı oldu. Genel kurulda Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi üyeliğine seçildim. TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyinde Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak yer almamızın verdiği gurur ile Turgutlu’muza değer katan faaliyetlerde yer almaya devam edeceğiz. Turgutlu’muzun ve üyelerimizin ihtiyaçlarının ve problemlerinin üst makamlara daha hızlı iletilmesi açısından bu görevin yeri önemlidir.
 Üye aidat borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun maddesi Resmi Gazetede yayımlanmış olup, yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin 31 Temmuz 2018 tarihine kadar Odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir.

 Her yıl geleneksel hale gelen gıda yardım paketlerimizi bu yıl da  ihtiyaç sahiplerine ilettik. TOBB’dan gelen destek ile birlikte gıda paketlerini meclis üyelerimiz, mahalle muhtarlarımız, derneklerimiz vasıtası ile Turgutlu ve Ahmetli’de dağıtımını sağladık” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Mübarek Ramazan ayının hidayetle geçmesini temenni eder, Yüce Allah’tan bizleri nice Ramazan aylarına kavuşturmasını dilerim diyerek konuşmasını tamamladı.

Meclis Başkanı Yavuz Semizler, toplantıya katılan herkese hayırlı ramazanlar dileyerek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası