HABERLER  »  ZAFER KALKINMA AJANSININ TR33 BÖLGESİNDEKİ İŞÇİ VE İŞVERENLERİN UYUM YETENEĞİNİN ARTIRILMASI OPERASYONU DEVAM EDİYOR

29.05.2016 - Zafer Kalkınma Ajansının AB tarafından finanse edilen “TR33 bölgesindeki işçi ve işverenlerin uyum yeteneğinin artırılması Operasyonu” kapsamına TR33 bölgesinde kurulacak BİGEM (Bölgesel İş Geliştirme Merkezi) öncesinde AB’deki  Kobilerin TR33 bölgesindeki kobilerle kıyaslamasını yapmak amacı ile İtalya’nın endüstri bölgesi olan Veneto bölgesine ziyaret çalışması gerçekleştirildi.

Çalışma kapsamında Veneto Bölgesinde (Venedik, Padova, Vicenza, Treviso ve Verona) yer alan ticaret odası,TTO,dernek  ve kobilerden oluşan 20 farklı ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette İtalya’daki kobilerin yapılanması ile Türkiye’deki Kobilerin mevcut durumlarının karşılaştırması imkanı oldu.

Çalışma Ziyaretlerine Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf BALCI’nın yanı sıra kalkınma ajansı uzmanları ve Afyon,Kütahya,Uşak,Manisa İllerindeki OSB müdürleri ve Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterleri ve projenin teknik destek ekibinden oluşan 18 kişi katıldı.İlçemizde başarı çalışmalar yürüten Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası operasyon kapsamında strateji geliştirme grubuna dahil edildi ve iş gezisi heyetinde yer aldı.Heyete Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası adına  Genel Sekreter Nevzat AVCI iştirak ettiler.

Operasyon kapsamında aynı zamanda ilçemizde 8 farklı sektörde yer alan 33 farklı firma ile eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek amacı ile anket çalışmaları yürütülmekte tüm bu çalışmalar sonrasında bölgemizde mesleki eğitimler ve işveren eğitimleri düzenlenecek ve projenin nihai çıktı olarak TR33 bölgesine hizmet edecek BİGEM kurulması amaçlanmaktadır.