HABERLER  »  TUTSO ÜYELERİ BALKANLARI GEZDİ

TUTSO ÜYELERİ BALKANLARI GEZDİ

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden oluşan Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın’ın da yer aldığı 20 kişilik heyet Balkan Turunu tamamladı.
Balkan gezisi programı içerisinde  ortak tarihimiz ve kültürel bağlarımızın çok güçlü olduğu Kosova, Arnavutluk ve Makedonya ziyaret edildi. 
Kosova küçük bir ülke olsa da, Balkanlar coğrafyasının merkezinde olması bakımından önemli bir konuma sahip. Türkiye, Kosova’nın bağımsızlığını ilan ettiğini açıklamasından bir gün sonra tanıdığını açıklamış ve tüm ülkelere Kosova Cumhuriyeti'nin tanınması için çağrıda bulunduğunu da ifade etmiştir.
4 gün süren Balkan gezisinde ziyaret edilen bir diğer ülke olan Arnavutluk ise Türkiye'de yaşayan Arnavut kökenli Türkler ve iki toplum arasındaki yoğun tarihi ve kültürel ilişkiler nedeniyle ayrı bir öneme sahip bir ülke olmuştur.
Kültürel bağlarımızın çok eskiye dayandığı Makedonya ise 1991 yılında  bağımsızlığını kazanmasından sonra Türkiye tarafından ilk tanınan ve  başkenti Üsküp'e Büyükelçi gönderdiğimiz bir diğer kardeş ülkemizin de tarihi güzelliklerini gezdik.
Balkan turunun önemine değinen Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın, Türkiye ile Kosova, Arnavutluk ve Makedonya arasında, ülkeler arası siyasi ve ticari çıkarların da dışında, çok derin kültürel bağlar vardır. Üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz 4 günlük gezimiz ile tarihi yerleri görme ve balkan kültürünü yaşama fırsatımız oldu. 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası