HABERLER  »  TUTSO GİRİŞİMCİLİKTE ZAFERİ KAZANDI

TUTSO GİRİŞİMCİLİKTE ZAFERİ KAZANDI

Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılı Teknik Destek Programına sunduğumuz ‘Girişimcilik Kültürünün Yaygınlaştırılması’ projemiz Ajans tarafından kabul edildi.
Projenin amacı girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasıyla ileri dönük başarılı işletmelerin açılmasını sağlamaktır. Projemiz kapsamında kendi işini kurmayı düşünen genç, kadın, yüksek öğretim kurumu öğrencileri öncelikli olmakla birlikte genel katılıma açık girişimcilik eğitimleri verilecektir. 
Proje bazlı çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, ‘ Bugüne kadar düzenlemiş olduğumuz 8 girişimcilik eğitimiyle Manisa’da en çok girişimcilik eğitimi düzenleyen Ticaret ve Sanayi Odası olmanın verdiği sorumlulukla birlikte bu kültürün yaygınlaştırılması için Mart ayı içerisinde Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle 3 yeni girişimcilik kursu daha düzenleyeceğiz. Önümüzdeki ay Zafer Kalkınma Ajansı ile yapacağımız proje sözleşmesinin akabinde eğitimlerimiz Ajansın Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilecektir. Böylece Odamızın gider kalemlerinden her hangi bir harcama yapmadan 90 kişiye KOSGEB destekli iş yeri açma belgesi kazandırmış olacağız’ dedi.
 Aydın, ‘Geçtiğimiz yıl Zafer Kalkınma Ajansı’nın Mali Destek Programıyla Odamız hizmet binası içerisinde bulunan Konferans Salonu tamamladık. Yine KOSGEB’in Meslek Kuruluşu Destek Programından faydalanarak Uluslararası ticaretin gelişmesi için geniş kapsamlı Dış Ticaret Eğitimleri, Yabancı Dil Eğitimi olmak üzere Kobi portalı ve Turgutlu Tanıtım Cd’ si gibi üye işletmelerin personel kalitesini ve bilinirliliğini arttırıcı faaliyetler gerçekleştirdik. Bu yıl da başarılı proje çalışmalarımızın devamı için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Zafer Kalkınma Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programına bu ay içerinde sürdürülebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımını sağlamak için başvurumuzu sunduk’ dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası