HABERLER  »  ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINDA ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK ANLATILDI

ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINDA ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK ANLATILDI

27.02.2017 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı Pazartesi akşamı Yavuz Semizler Başkanlığı’nda Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya, Turgutlu İŞKUR Hizmet Müdürü Yavuz Altay,  Çalışma Hayatında milli seferberlik çalışmaları kapsamında verilen devlet teşviklerini anlattı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler:  “Ülke genelinde ekonomik açıdan piyasalar referandum bekleyişine geçmiş bulunmaktadır. Hükümetin beklentiden kaynaklanan durgunluğu aşmak çok yoğun çalışmaları devam etmekle birlikte, Merkez Bankası yabancı para kurlarını makul seviyelere indirme gayretindedir.

Şu anda 3,60 TL seviyelerinde olan dolar kurunun 4,00 TL bandına dayandığı günlerden bugüne kadar piyasada oluşan olumsuz etki dolar, 3,00 TL nin altına inene kadar devam edecek gibi görünmektedir.

Olumsuz piyasa şartları her zaman olduğu gibi yine ilk önce işsizlik sorununu ortaya çıkarmış ve işsizlik oranlarımız maalesef her geçen artış göstermeye başlamıştır. Bu hususta Ülke genelinde İŞKUR ve TOBB önderliğinde başlatılan istihdam seferberliğinin başarıya ulaşması en büyük temennimizdir.

Bizlere bu konuda daha geniş bilgiler aktarmak için Meclis toplantımıza teşrif eden Turgutlu İŞKUR Müdürümüz Sayın Yavuz ALTAY’ a şahsım ve Kurumumuz adına teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ; “  Odamız ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştireceğimiz ekonomi alanında mini yüksek lisans programına yarın başlıyoruz. Programda alanında uzman 8 farklı akademisyen tarafından; modern işletme yönetimi, motivasyon, liderlik, iş yaşamı için muhasebe, finansal tabloların analizi, bilanço okuma teknikleri, İş yaşamında finansal yönetim, uluslararası pazarlama, iş yaşamında maliyet yönetimi, bütçeleme teknikleri ve makine alma kararları gibi birçok alanda 40 saatlik bir eğitim verilecektir. Eğitim sonrasında, katılımcı üyelerimiz sertifika alacaklardır. Eğitime katılan tüm üyelerimizi şimdiden tebrik ediyor, alacakları eğitimlerin iş hayatına büyük katkı sağlamasını temenni ediyorum.

Ülke olarak çok zor dönemlerden geçiyoruz. Bu zor dönemlerde en azından işsizlik noktasında destek sağlamak amacıyla İŞKUR ve TOBB nezdinde Ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliği için, Oda üye sayımız kadar İlçemizde istihdam sağlamak amacıyla bizler de çalışmalarımızı hızlandırdık. Odamız bünyesinde bulunan İŞKUR Hizmet noktamızda hem halkımıza hem de üyelerimize sürekli danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde buradan tüm üyelerimize istihdam sağlamaları noktasında çağrıda bulunuyoruz. İnanıyoruz ki, Ülkemiz bu zor günlerden çıkacak, hem ekonomik hem de beşeri anlamda çok güçlenecektir. Bu kutsal gayede herkesin üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmesi gerekmektedir.

Konuyla ilgili daha geniş bilgi vermesi için ben sözü Turgutlu İŞKUR Müdürümüz Sayın Yavuz ALTAY’ a bırakırken, kendisine toplantımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Gündemin son maddesi olarak Turgutlu İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yavuz Altay, Meclis üyelerine İŞKUR teşvikleri hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Meclis üyelerinin sorularının cevaplayan Altay, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkürlerini sundu. 

Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyeleri ve Turgutlu İŞKUR Müdürü Yavuz Altay’a teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası