HABERLER  »  ODAMIZDAN ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE KARŞILIKSIZ BURS İMKANI

ODAMIZDAN ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE KARŞILIKSIZ BURS İMKANI

13.08.2014-  Odamızın eğitime verdiği destekler devam ediyor. 

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı başında, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü’nün katılımıyla protokolü imzalanan proje ile ilgili olarak 2013-2014 eğitim döneminde Turgutlu Hasan Ferdi Turgutlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde derece ile mezun olan ve lisans eğitimi kazanan 3 öğrenciye burs verilmesi kapsamında okulda etkinlik düzenlendi.

Turgutlu Kaymakam Nazmi Günlü, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Hasan Ferdi Turgutlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Salar, öğrenci velileri ve okuldan mezun olarak lisans eğitim programına yerleşen öğrencilerin katıldığı etkinlikte odamızdan burs almaya hak kazanan öğrenciler açıklandı.

Hasan Ferdi Turgutlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Salar “Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, okulların kapanması sonrasında okul birincilerimizi altınla ödüllendirmişti. Amaç öğrencilerimizi meslek liselerine teşvik etmekti. Bunun yanı sıra üniversite sınavında en yüksek  puanı alan 3 öğrencimize öğrenim boyunca burs verilmesi vardı. Bu konu ile ilgili olarak Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanımız başta Faruk Aydın olmak üzere tüm üyelerine bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Okulumuzda 23 öğrencimiz lisans seviyesinde okul kazandılar öğrencilerimizi, velilerimizi ve onlara emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaymakamımızın eğitime verdiği desteklerin önemine değinen yönetim kurulu başkanı Faruk Aydın, Sayın Kaymakamımız Nazmi Günlü ile  birlikte Turgutlu’da eğitim çok büyük bir ivme kazandı. Bizde bu çalışmalara destek olmak amacıyla oda olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Okulumuzda birinci olan öğrencilerimizi ödüllendirdik ve şimdi de en iyi puanı alarak yerleşen 3 öğrencimize burs vermek için buradayız. Öğrencilerimizi kutluyorum ve diğer öğrencilerimize örnek olur. Önümüzdeki yıllarda burs verdiğimiz öğrenci sayımızı arttırmayı düşünüyoruz” dedi.

Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez “Mesleki eğitimi Turgutlu’da geliştirmek için çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Turgutlu’daki mesleki eğitimi daha iyi bir seviyeye taşımak için çalışmalarımız sürüyoruz. Bizlere bu konuda destek olan Turgutlu Kaymakamımıza, Belediye başkanımıza, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine ve işadamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü “İlçemizde lise öğrencilerinin dağılımına baktığımız zaman yüzde 56’lık kısmı meslek liselerini tercih ediyor. Bu belki Türkiye geneli ve Manisa’daki diğer ilçeler ile karşılaştırdığınız zaman iyi bir oran. Bu işte standart yakalanmaya çalışan hedef yüzde 70 çünkü gelişmiş ülkelerde AB standartlarında bu rakam yüzde 70 seviyesinde. Bu sebeple bizim meslek lisesine giden öğrencilerimizin sayısını arttırmamız lazım. Bunu da nasıl yapacağız mevcut liselerimizin hem fiziki standartlarını yükselteceğiz hemde eğitim kalitesini yükselteceğiz. Öğrencilerimizi ve velilerimizi bu işe teşvik edeceğiz ve mevcut teşvikleri detaylı olarak anlatacağız. Meslek liseleri avantajlı liseler haline geldi. Meslek liseleri hayata erken atılmada ve istihdam ve iş bulmada meslek liselerinin avantajını göz ardı etmemek lazım. Her şey insanının mutluluğu için, insanlar mutlu olmak için okuyor, mutlu olmak için para kazanıyor. Her hangi bir okuldan mezun oldunuz ama mutlu olduğunuz bir işi yapmıyorsanız asıl hedefe ulaşamamış demektir. Meslek lisesi mezunu olan ve çalışma arzusunda olan bir kişinin Turgutlu’da işsiz kalması imkansızdır. Biz Turgutlu’da orta okul öğrencilerimize meslek lisesi ile ilgili bilgilendirmelerimizi yaptık. Bugün burada bir araya gelmemizi sağlayan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ediyorum. Biz her konuda Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nı yanımızda görüyoruz. Özellikle eğitim konusunda en az bizim kadar hassaslar. Bu burs uygulamasını bir teşvik olarak başlattılar ve devam ettirecekler. Kendilerine biz kez daha teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de aldıkları bu başarıdan dolayı kutluyorum. Kapımızın herkese açık olduğunu belirtiyorum” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında en yüksek puanla lisans eğitimine yerleşen Armağan Şirvan, Yunus Yalçıntürk ve Ferhat Balta’ya Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından eğitimleri boyunca karşılıksız burs verileceği açıklandı.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası