HABERLER  »  ODAMIZDA E-İMZA DÖNEMİ BAŞLIYOR

ODAMIZDA E-İMZA DÖNEMİ BAŞLIYOR

MERSİS Projesi kapsamında şirket kurulumu, bilgi güncelleme, şirket birleştirme, unvan değişikliği, iflas başvuruları, genel kurul bildirimlerinin yapılması, onaylanması, arşivlenmesi, çeşitli lisans başvuruları, mali destek ve teşvik başvuruları, çalışan SGK kayıtları vergi beyan ve ödemeleri online ortamda yapılabilecektir. Bu işlemlerin, mersis.gumrukticaret.gov.tr üzerinden elektronik ortamda yapılabilmesi için işlem yapacak kişi veya kişilerin (bu kişi gerçek kişi ise kendisinin, şirket ise temsil yetkisine haiz kişilerin) elektronik imzaya sahip olmaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı Odamıza ve Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne tüm kayıtlı gerçek ve tüzel kişi tacirlere ait tüm işlemler (tescil, tadil, terkin) MERSİS üzerinden 01.07.2014 tarihinden itibaren elektronik imza ile tescillerini yapmak zorunluluğu bulunmaktadır.

Konuyla ilgili olarak 25 Haziran 2014 saat:14:00’da TNB E-imza Proje Yöneticisi  Berkan ÇAĞLAR’ın konuşmacı olarak katılacağı bir seminer Odamız konferans salonunda gerçekleştirilecektir. (25 Haziran Çarşamba) Seminer sonrası ve ertesi gün (26  Haziran Perşembe) tüm gün odada başvurular alınacak ve anında e-imza’lar teslim edilecektir.