HABERLER  »  ODAMIZ YAPI SEKTÖRÜ MESLEKİ EĞİTİMLER İÇİN TOPLANDI

ODAMIZ YAPI SEKTÖRÜ MESLEKİ EĞİTİMLER İÇİN TOPLANDI

31.05.2016 - “Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri ile Buluşuyor” projesi kapsamında, Makine Sanayi ve Sigortacılık sektörü toplantılarının ardından 3. Toplantıda,  Odamız 10. Meslek Grubunda bulunan Yapı Sektörü temsilcilerimiz ile Odamız Meclis toplantı salonunda verilen kahvaltıda buluştuk.

Turgutlu Kaymakamı Uğur TURAN, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk AYDIN, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı İskender TUNÇ, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şube Müdürü Öztürk CURKA, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İnşaat Yüksek Mühendisi Tuncay YILDIZ, Turgutlu İŞKUR Müdürü Serkan ÖZMEN, Turgutlu Mesleki Eğitim Merkez Müdürü Hasan BASKIN ve Yapı Sektöründe Faaliyet gösteren üyelerimiz ile Oda çalışanlarının katıldığı toplantıda; Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk AYDIN; “İnsanlığın varoluşundan beri beslenmeden sonra en temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacı, bugün içinde bulunduğumuz yapı sektörünü ve bu sektördeki oyuncularını oluşturmuş ve her geçen gün büyüyüp değişerek yeni oyuncular ve roller biçimlendirmeye başlamıştır. Öyle ki geçmişte bilmediğimiz yapı denetim gibi kentsel dönüşüm gibi kavramlar artık sektörün bir parçası haline gelmiştir. Şüphesiz, yapı sektörü hızla büyümeye devam edecektir. Fakat bu büyümeyi sağlayacak en yegane bileşen yine iş gücüdür. Bu sebeple yapı sektöründe çalışan meslek erbaplarının eğitimi, Onların iş sağlığı ve güvenliği büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda bugün, 13.04.2016 tarihinde imzalanan “Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” hakkında bilgi alışverişinde bulunmak, bu sektörün en önemli bileşeni olan siz değerli üyelerimizin sorunlarını dinlemek ve çözüm yollarını araştırmak için buradayız. İlçemizin, Bölgemizin ve Ülkemizin kalkınmasında, ekonomiye, sosyal yaşama ve hayat standartlarına ivme kazandıran yapı sektörümüze Oda olarak destek vermeye her zaman devam edeceğiz.” dedi.

Toplantının devamında Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şube Müdürü Öztürk CURKA, 23.04.2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren 6645 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ un 24’ üncü maddesi ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’ na Ek 3’ üncü madde, 74’ üncü maddesi ile de 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanuna eklenen Ek 1’ inci madde hakkında açıklamalarda bulunduktan sonra, ilgili kanun ve tebliğler doğrultusunda 25.05.2016 tarihinden itibaren mesleki yeterliliği tanımlanmış 40 meslek için mesleki yeterlilik belgesi ibraz etme, aksi takdirde işveren ve çalışan için çeşitli ve yüksek meblağlarda para cezalarının uygulanacağını belirtti.

Turgutlu İŞKUR Müdürü Serkan ÖZMEN ise Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının, yaptıkları iş ile ilgili belge alma süreçlerinde İŞKUR’ un görev ve sorumluluklarını, ilgili kanun, yönetmelik ve imzalanan işbirliği protokolü kapsamında çalışan ve işverenler için sağlanan kolaylıkları anlattı. 

Toplantının son bölümünde kürsüye gelen Turgutlu Kaymakamı Uğur TURAN; “Yapı sektörünün temsilcilerini bir araya toplayarak, hem sektör hem de vatandaşlarımız için çok büyük önem arz eden mesleki yeterlilik belgeleri hakkında son derece aydınlatıcı bilgiler verildiği için, başta organizasyonu yapan Odamıza ve konu hakkında üzerine sorumluluk düşen her Kurum temsilcisine çok teşekkür ettiğini belirtti. Yapı sektörünün ekonominin can damarlarından biri olduğunu, bu sektörde çalışan iş gücüne büyük önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Canlarımız yanmasın, bedeller ödenmesin, gerekli önlemler baştan alınsın ve siz değerli iş adamlarımız Allah muhafaza herhangi bir cezai yaptırıma maruz kalmasınlar” diyerek, Turgutlu Kaymakamlığı olarak üzerimize düşen ne varsa sizlerle omuz omuza çalışmaya hazırız mesajını verdi. 

Karşılıklı soru ve görüşlerin alınarak cevaplandığı toplantının son bölümünde, Yapı sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın da görüşü doğrultusunda, işverenlerimizin yanında çalışan Meslek Erbaplarının başvuru formu ve dilekçelerini doldurarak Odamıza iletmesine, bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ müzün yapacağı farkındalık çalışmalarından ilgili tüm vatandaşlarımızın haberdar edilmesinin sağlanmasına, çalışanlarımız ve işverenlerimizin herhangi bir cezai yaptırıma maruz kalmamaları için Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamızdan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzden, İŞKUR’ dan ve Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğümüzden sürekli bilgi alabilecekleri vurgusu yapılarak, toplantı noktalandı. 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası