HABERLER  »  ODAMIZ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINDA MİLLETVEKİLİ HASAN ÖREN’İ MİSAFİR ETTİ

ODAMIZ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINDA MİLLETVEKİLİ HASAN ÖREN’İ MİSAFİR ETTİ

23.02.2015-  Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. 
Meclis Başkanı Yavuz Semizler başkanlığındaki toplantıya Manisa Milletvekilimiz Sayın Hasan Ören misafir olarak katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler; konuşmasına bu ay ki olağan Meclis Toplantımıza icabet eden Sayın Milletvekilimiz Hasan Ören’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladı. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Semizler, ‘şu anda Kamuoyunda 'iç güvenlik paketi' olarak bilinen yasa tasarısı ile yankılanmaktadır. "İç güvenlik paketi" olarak bilinen, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilatı Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisimizde kavga boyutuna kadar ulaşan tartışmalar eşliğinde devam etmektedir.
Meclisin görevi adalet ve hukukun gereği olan kararları almaktır. İç güvenlik paketi adil bir yargıya, adaletli kararlara ve gerekli cezayı yaptırıma açık bir paket olmalı ve toplumdan tepki değil destek görecek nitelikte oluşturulmalıdır. 
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bizler, sanayici ve iş adamı üyelerimizin en güvenilir şartlarda işlerini yapmalarını isteriz. Bu uğurda alınacak her kanun ve kararı destekleriz ancak bu kanun ve kararlar kişilerin inisiyatifine bırakılmamalı, toplumun her kesimine hitap etmeli ve herkesi eşit şartlarda korumalı veya yargılamalıdır. 
Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde demokrasi ve özgürlük hâkim olmalıdır. Halkımızın güvenli toplumlarda yaşaması ve herkesin hakkını koruyan bir hukuk sistemine sahip olması en doğal hakkıdır. 
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sanayicimiz ve üreticimiz için en güvenilir koşulların bir an önce adaletli bir şekilde oluşturulmasını temenni ediyorum’ dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından bir diğer gündem maddesi olan Yönetim Kurulu izahatlarını Meclis üyelerime aktarmak üzere Meclis Başkanı Yavuz Semizler,  Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ı kürsüye davet etti. 
Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; ‘ “Değerli Meclis üyelerimiz öncelikle 22 ve 24. Dönem Manisa milletvekilliği görevlerini yürüten  içimizden birisi odamızın da aynı zamanda  üyesi Milletvekilimiz Hasan Ören’i aramızda görmekten mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Davetimizi kırmayıp bugün bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ediyorum. Değerli üyeler ülkemizde haziran ayında yapılacak seçimler nedeni ile siyasi hareketlenme başladı. Milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunan ve görev almak isteyen tüm hemşerilerimize kolaylıklar diliyorum. Kurumsal olarak siyasete bakış açımız odamıza siyasetçi girer ancak siyaset girmez söylemi ile özetlenene bilir ,bizlerin amacı üyelerimizin ekonomik ve sosyal gelişimini sağlamak, ilçemizin kalkınmasında rol oynamak bu noktada siyasetçilerle işbirliği ve istişare içinde olmayı her zaman amaç edindik ancak hiçbir zaman taraf olmadık bu tarafsız duruşumuzu her zaman devam ettireceğiz. Temennimiz ilçemizden çıkacak milletvekili sayısının artması bu nedenle ilçemizdeki aday adaylık başvurularını merakla izliyoruz. Umarız Manisa’yı temsil noktasında seçilecek 9 milletvekilinden en az 2-3 tanesi ilçemizden çıkar. Bu arada Merhum Bülent Koşmaz’ın vefatı ile yönetim kurulu başkanlığına seçilen Yaşar Coşkun kardeşimizde milletvekili adaylığı için başvuruda bulunmuş ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanlığından istifa etmişler kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Yeni seçilen Adnan ERBİL’e başarı dileklerimi buradan bir kez daha iletmek istiyorum. Sayın Milletvekilimiz Hasan Ören’in tekrar adaylık başvurusunu yaptığı memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. İlimizi ve ilçemizi temsil anlamında özverili çalışmaları olan vekilimizin yeni dönemde de mecliste bulunmasının bizler için önemli olduğunu düşünüyor, kendisine de bir kez daha başarılar diliyorum.
Değerli Meclis Üyelerimiz bir toplumun temel ekonomik kaynaklarından biriside girişimci sayısıdır, toplumun ekonomik ve sosyal gelişimi girişimci sayısının artmasına bağlıdır bu bilinçle ve hareketle odamızda 13 tekrar düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerimize tüm hızı ile devam ediyoruz. 26 şubat Perşembe günü yapacağımız seçmeler sonucunda yeni girişimci adaylarımız 2 martta eğitimlerine başlıyorlar , bu eğitime katılan girişimcilerimiz hayallerindeki işleri gerçekleştirmek istediklerinde KOSGEB’in sunduğu desteklerden faydalanıyorlar. Bu husustaki çalışmalarımızı büyük bir özen ve dikkatle yürütüyoruz. Girişimcilik toplam eğitim sayısında bölgemizde en önde gelen odasıyız.
 Değerli Üyelerimiz Enerji Güneştir Projemiz kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarda tüm hızı ile devam ediyor önümüzdeki günlerde güneş panellerimizin çatımıza kurulumu çalışmalarına başlanacak, hedefimiz mayıs ayı içeresinde sistemin çalışır hale getirerek açılışını yapmak,bu hususta alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek ve alternatif enerjinin kullanımını yaygınlaştırmak amacı ile panel ve konferanslar düzenliyoruz, Sayın Kaymakamımız Nazmi GÜNLU’nünde katılımları ile geçtiğimiz günlerde temiz enerji konferansı gerçekleştirdik , maalesef ki  umduğumuz ilgiyi göremedik, alternatif enerjiye dikkat çekmek için bu husustaki çalışmalarımıza yine devam edeceğiz.
Değerli  Meclis üyelerimiz sizlerden aldığımız yetki ile oda bütçemizi hassas ve dikkatli bir şekilde yönetmeye çalışıyoruz, üyelerimizin emeklerinin alın terlerinin karşılığı ödedikleri aidatlardan oluşan gelirlerimizi yine Turgutlu’nun ve üyelerimizin hizmetlerine sunmaya gayret sarf ediyoruz. Bu amaçla ilçemizdeki eğitim,sağlık ve asayiş hizmetlerinin daha iyi bir şekilde yürümesi kalitesinin artması için bir takım maddi ve manevi yardım ve desteklerimiz oluyor bu destekleri yaparken amacımız ilçemizin daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için ortadaki problemlerin hızla giderilmesi,bu hususta geçtiğimiz günlerde İlçe emniyet müdürümüzün de katılımı ile Turgutlu Ticaret borsamız yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ortak bir yönetim kururlu toplantısı gerçekleştirdik ,İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Ahmet ESENDEMİR asayiş hizmetlerinin daha sağlıklı ve kaliteli bir hale gelmesi için araç ihtiyaçlarının olduğunu bizlere aktardı bu sunumun sonunda Turgutlu Ticaret borsamızla ortak bir aracın alınarak emniyet müdürlüğümüze verilmesine karar verdik ve emniyet müdürlüğümüze araç alımı için 20.000.- TL bağış yapmaya karar verdik,aynı zamanda ilçemizde fakir insanlarımızın gıda ve yemek ihtiyaçlarını karşılayan aşevimizin ihtiyaçlarını gidermek üzere aşevimizde 10.000 –TL yardım yapacağız.
Değerli meclis üyelerimiz 150.000 nüfusa ulaşmış 30.000 yakın kayıtlı sigortalının  bulunduğu hızla sanayileşen ilçemizin en önemli sorunlarından biriside işçi sorunu nitelikli  işçi bulmakta zorlanan sanayicimize destek amacı ile mesleki eğitimler düzenliyor,Umem ,iş başı eğitim programları ile üyelerimize destek olmaya çalışıyoruz ama ne yazık ki artık niteliği bırakın işletmelerimiz işçi bulmakta  zorlanıyor,açmış olduğumuz iş kur hizmet noktası yine bizim personelimizin mesaisi ile işsiz ve işverenlerimize bir nebze destek olmaya çalışıyor ancak işçi ve işverenin buluştuğu en önemli kamu kurumlarımızdan birisi olan İŞKUR’un ilçemizde yapılanmasının olmamasının eksikliklerini hissediyoruz.Almış olduğumuz meclis kararı ile İŞKUR ilçe Müdürlüğünün kurulması için hizmet binamızdan ücretsiz yer tahsisi ve teknik donanım ve araç desteği vereceğimizi karar altına alıp bu hususun çözümlenmesi için talepte bulunmuştuk ne yazık ki talebimiz aradan 3 yıl geçmesine rağmen sonuçlanmadı,bizde İŞKUR il müdürümüzün değişmesi sonrasında yeni müdürümüz Sayın Salim EROĞLU ile yaptığımız görüşmede kendilerine bu durumu aktardık ve talebimizi ve gerekçelerini yeniledik ve yeni bir talep dosyası hazırlayarak İŞKUR il müdürlüğümüze gönderdik aynı zamanda Manisa iktidar milletvekillerimize konun çözümü için birer dosya gönderdik, artık ilçemizde İŞKUR’un müdürlüğünü görmek istiyoruz.
 Zafer Kalkınma Ajansı Yeni dönem hibe destekleri ile ilgili çağrıya çıktılar ,Kobilerimize 550.000 Tl desteğin verileceği SAREP mali destek Programı ve Sosyal altyapı Projelerine 1.020.000 TL Desteğin sağlanacağı SOBEB mali destek programlarının öncelikleri belli oldu SAREP Kar amacı güden Kobilerimiz SOBEB kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşları yakından ilgilendiren bir program bu her iki programdan da üyelerimizin ve Turgutlu’nun en etkin şekilde faydalanması için çalışmalar yürüteceğiz proje fikri olan üyelerimizin ve kuruşlarımızın bilgilendirilmesi için çalışacağız bu hususta detay bilgi almak isteyenler odamızla temas kurabilirler.
Değerli Üyelerimiz  Yıllık hedeflerimizden biriside üyelerimizin görgün tecrübelerini artırmaları bir nebzede olsa iş stresinden uzaklaşarak yeni ülkeler görmeleri bunun için her yıl en az 2-3 gezi düzenlemek için çabalıyoruz.Bu yıl ki ilk gezimiz Ekonomi bakanlığı tarafından da desteklenen 22.uluslararası Moldova gıda içecek ve hammadde fuarı 20 mayıs 25 mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek gezimize katılmak isteyenler odamıza başvurabilirler,Yine en büyük gıda fuarı Anuga fuarına bu sene yine gitmeyi hedefliyoruz,Ekim ayında düzenlenecek gezimize gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizi bekliyoruz. Gezilerimiz ile ilgili detaylı bilgiyi odamız web sayfasında bulabilir katılım ve detaylı bilgi için genel sekreterliğimizle temas kurabilir.
Değerli Meclis Üyelerimiz; Oda olarak üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızdan birisi de bugün Türkiye Finans Bankasıyla  imzalamış olduğumuz destek protokolüdür. İmzalanan Protokol üyelerimiz, özel avantajlı komisyon ve uygun kar oranları ile finansal destek alabilecekler ve aynı zamanda bankanın danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilecekler. Protokolün tüm üyelerimize hayırlı olmasını dilerim’ dedi.
Olağan meclis toplantımızın gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Manisa Milletvekili Sayın Hasan Ören’i kürsüye davet etti.
Meclis üyelerine ülke gündemiyle ilgili bilgiler veren Manisa Milletvekili Sayın Hasan Ören, Meclis üyelerimizin sorularını cevaplandırdıktan sonra herkese çok teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.
Toplantı sonunda ticari faaliyetini durdurması nedeniyle meclis üyeliği sonlanan Sabit Altay’a hizmetlerinden dolayı plaket verildi. Öte yandan Hasan Ören’e Semizler ve Aydın tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası