HABERLER  »  ODAMIZ METAL VE MAKİNA SANAYİ KAHVALTIDA BULUŞTU

ODAMIZ METAL VE MAKİNA SANAYİ KAHVALTIDA BULUŞTU

18.05.2016 - Odamız tarafından ilçemizde artık sürekli hale gelen elektrik kesintileri ile Metal ve Makine Sanayi için Uluslararası Rekabetçiliğin geliştirilmesi programına proje yazılması hakkında görüşlerinizin ve çözüm önerilerinin alındığı toplantı Odamız Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, TURMESAD Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Koyak, Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Yalınız, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev, Odamız Yönetim Kurulu üyesi İsmail Ulcay, sanayici işadamları ve konuklar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Turgutlu’muz 1920 lerde Ülkemizde bir ilk olarak kurulan Demirciler Çarşısından beri makine alanında kendisini göstermiş, çok parlak ve başarılı dönemler yaşamıştır. Zaman zaman ekonominin lokomotifi olma görevini tarım ve toprak sanayine devretmiş olsa da İlçemizin her zaman, hem istihdam hem de verim açısından son derece önemli bir yapı taşı olmuştur. 

Bugün Turgutlu Makine Sanayisini hak ettiği görkeme ulaştırmak için başta Sayın Valimiz ve Kaymakamımız olmak üzere, İlçemizde sektöre destek sağlayabilecek her Kişi, Kurum ve Kuruluşta müthiş bir sinerji oluştuğunu görmekteyiz. Bu önemli konuda Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak sürecin en başından beri tüm ekip ve imkânlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. 

İlçemizin, Bölgemizin ve Ülkemizin kalkınması için, ekonominin can damarı üretimi, katma değeri en yüksek noktaya taşıyacak olan bu sektöre Oda olarak destek vermeye her zaman devam edeceğiz.

Sanayicimizin sorunlarını dile getirmek, çözüm yollarını araştırmak ve sizlerin bu sektöre kendi çıkarlarınız doğrultusunda yön vermenizi sağlamak için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda yapılan her işin ve emeğin arkasında olacağımızı belirtiyor, hepinizi şahsım ve Kurumum adına saygıyla selamlıyor, toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın konuşmasının ardından Odamız avukatlarından Murat Şener elektrik kesintileri nedeniyle hak kaybına uğrayan abonelerin, sanayicilerin hakları konusunda bilgilendirdi.

Elektrik dağıtımı yapan şirketlerin kesintiyi en az 48 saat önce kendi siteleri ve yörenin gazetelerinde yayınlatmak zorunda olduklarını, başvuru yapılması halinde  elektrik şirketlerinin abonelerine mesaj ya da mail üzerinden bilgi verme zorunluluğu olduğunu belirten Şener, elektrik şirketlerinin her ay internet sitelerinde aylık kalite durumunu yayınlamak zorunda olduklarını söyledi.

Şener, abonelerin hak kaybına uğradıkları andan itibaren 10 gün içinde dilekçe ile başvuru yapıp haklarını arayabileceklerini sözlerine ekledi.

Toplantının bir diğer konusu olan ile Metal ve Makine Sanayi için Uluslararası Rekabetçiliğin geliştirilmesi programı ve Zafer Kalkınma Ajansı faaliyetleri hakkında ajans uzmanları tarafından bilgilendirme sunumları yapıldı.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan’ın yapılan faaliyetler hakkında emeği geçenlere teşekkür konuşmasının ardından toplantı sona erdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası