HABERLER  »  ODAMIZ MART AYI MECLİS TOPLANTISI AHMETLİ’DE YAPILDI

ODAMIZ MART AYI MECLİS TOPLANTISI AHMETLİ’DE YAPILDI

28.03.2016 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz Başkanlığında Ahmetli Peri Kız Yurdunda yapıldı.

Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Ahmetli Kurum Müdürleri, Ahmetli STK Temsilcileri, Ahmetli Mahalle Muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz, “Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, toplam 2000 üyemizin 150 sini oluşturan, Gediz Ovasının en verimli alanlarında; başta tarımsal faaliyetler olmak üzere ticaret ve sanayide de bölgede söz sahibi olan Ahmetli İlçemizde sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. 
Bugün, hiçbir zaman Turgutlu da faaliyet gösteren üyelerimizden ayırmadığımız Ahmetlili üretici ve sanayicilerle bir aradayız. Sizlerin sorunlarını dinlemek, birlikte attığımız adımlara daha güçlü, daha etkili yeni adımlar eklemek, dilek ve temennilerinizi almak için tüm Meclisimiz ve personelimizle burada sizlerleyiz” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Odamızın mart ayı olağan meclis toplantısına hoş geldiniz; Sizleri şahsım ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına saygı ile selamlıyorum, meclis toplantı davetimize bizleri kırmayıp iştirak ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. 
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak görev alanımız  Turgutlu ve Ahmetli İlçeleri, Ahmetli’den 89 faal üyemize hizmet veriyoruz dolayısı ile her iki ilçemizdeki üyelerimizin sorunları bizler için değerli ve önemli bu vesile ile bugün Ahmetli’de değerli ilçe yöneticilerimiz ve muhtarlarımız ile bir araya gelmek Ahmetli’mizin sorunlarını dinlemek için istişare yapmak için meclis toplantımızı Ahmetli’de yapmaya karar verdik ve bugün bir araya geldik Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ahmetli ilçemizdeki okul ve kuruluşlarımızın sorunlarına çare olma noktasında da bütçe koşullarımız çerçevesinde yardım ve desteklerimiz oluyor her yıl yardıma muhtaç öğrencilerimize kılık kıyafet desteğinin yanı sıra ramazan ayında gıda yardım paketleri dağıtıyor okullarımızın teknik donanım ve ihtiyaçlarını karşılamak için desteklerde bulunuyoruz.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak en çok önem verdiğimiz çalışmalardan birisi Girişimcilik eğitimlerimiz; 18. eğitimimize bugün başladık, Bu konuda Türkiye’de lider konumdayız , girişimcilik kurslarımız bundan sonrada devam edecek çünkü KOSGEB tarafından verilen hibe desteklerinden faydalanan yeni iş yeri açacak girişimcilerimiz kurslarımıza katılarak hayallerindeki işleri açmaya başlıyor, ekonomimizde katma değer yaratan istihdam yaratan bireyler haline geliyorlar ,Bu hususta kurslarımızda Turgutlu ve Ahmetli’de işyeri açmak isteyen girişimcilerimize öncelik tanıyoruz. Ahmetli’den bugüne kadar bir çok girişimci adayımızın eğitimini gerçekleştirildik ve toplamda 2 işletme Ahmetli’de fiilen KOSGEB desteği ile işyerin açmış durumda bu sayısın artması en büyük temennimiz yeni işyeri açmak isteyen Ahmetli’li vatandaşlarımızı KOSGEB desteklerinden faydalanmaları için odamıza bekliyoruz.
Ahmetli için en büyük hayalimiz verimli Gediz   Havzası içerisinde yer alan verimli topraklara sahip ilçemizde yetişen tarımsal ürünlerin katma değer yaratarak ülke ekonomimize kazandıracak sanayi tesislerinin ilçemizde kurulması bunun için her platformda Ahmetli’de mutlak bir tarımsal ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulmasının elzem bir durum olduğu ifadelerini kullanıyoruz, Bu hususta TOBB ve Bakanlık nezdinde girişimlerimiz ve taleplerimiz var. Bu hususta yapılacak çalışmalarda 
Yine Turgutlu ve Ahmetli ilçelerimizde makine sanayinin gelişime katkı sağlamak için Turgutlu Kaymakamlığımız Teknoloji Fakültemiz, Turgutlu Meslek Yüksek Okulumuz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Ahmetli Meslek Yüksek Okulumuz ile ortaklaşa Kamu, Sanayi, Üniversite işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz.
Değerli Üyeler Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak proje odaklı çalışmayı seviyoruz. Zafer Kalkınma Ajansı ile 2 KOSGEB ile 1 proje yürüterek, ilçelerimize ve bölgemize hizmet verdik. Özellikle Zafer Kalkınma Ajansı ile yürüttüğümüz Enerji GÜNEŞTİR projemiz ile Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları ve TOBB nezdinde bir ilki başardık ve oda hizmet binamızın elektrik enerji ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamaya başladık. Oda hizmet binamızın çatısına kurduğumuz güneş enerji panelleri ile elektrik üretiyor, oda ihtiyaçlarımızı karşılıyor fazla üretilen enerjiyi Gediz elektriğe satıyoruz ve gelir elde ediyoruz.
Değerli Üyeler bildiğiniz gibi KOSGEB ve Zafer kalkınma ajansı yatırım düşüncesi olan projesi olan iş adamalarımıza ve kurumlarımıza  önemli destekler sağlıyorlar bu hususta her iki kurumda Nisan ayı içerisinde yeni destek çağrılarını açıklayacaklar, KOSGEB’in KOBİGEL isimli destek çağrısının yanı sıra Zafer Kalkınma Ajansı mali destek çağrısı ay sonunda açıklanacak 5 nisan günü odamız toplantı salonunda kar amacı güden veya kar amacı gütmeyen işletme ve kurumlar için mali destek çağrısının detayları anlatılacak bu hususta yapılacak toplantının işletme ve kuruluşlarımıza faydalı olacağı düşüncesi ile buradan şimdiden yapılacak toplantıyı duyurmak  istedik. Kuruluşlarımızı ve üyelerimizi 5 Nisanda odamıza bekliyoruz. 10:30-12:00 arası Kobilerimize 14:00-16:00 arası kar amacı gütmeyen kuruluşlarımıza ajansın yeni destekleri anlatılacak toplantıya katılımlarınızı bekliyoruz. Devlet destekleri ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen üyelerimiz odamızla temas kurabilirler odamızda KOSGEB irtibat bürosu ve proje destek ofislerimiz bulunmaktadır.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın hitabından sonra Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan ve Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman, Ahmetli’nin mevcut durumu ve yapılması düşünülen projeleri katılımcılara aktardılar. 

Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz  toplantıya katılan tüm misafirlere teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası