HABERLER  »  ODAMIZ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISINDA MİLLETVEKİLİ SELÇUK ÖZDAĞ I AĞIRLADI

ODAMIZ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISINDA MİLLETVEKİLİ SELÇUK ÖZDAĞ I AĞIRLADI

23.09.2016 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı olağan meclis toplantısı Cuma akşamı Yavuz Semizler Başkanlığı’nda Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Odamız Meclis toplantısında Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ı misafir olarak ağırladı. Toplantıya Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın yanı sıra Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nevin Baş ve çok sayıda misafir katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler:  “Hafta başında 2016 – 2017 Eğitim öğretim yılına başladık. Bir Ülke de eğitim ve öğretime verilen önem o Ülkenin geleceğini şekillendirecek bilinçli toplumların oluşmasında izlenecek yolu göstermektedir. Ayrıca eğitime yapılacak her yatırım getirisi en yüksek olacak değerler yaratmaktadır. Bu farkındalıkla birlikte yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.
Geçtiğimiz hafta içerisinde hükümetimiz yeni ekonomi kararlarını açıkladı. Bu kapsamda genel kredi taksit sınırının 9 aydan 12 aya çıkarılması, Tüketici kredilerinde 36 ay olan vadenin 48 aya çıkarılması, Konut kredilerinde öz kaynak miktarını azaltırken, Banka kredisinin 5 puan arttırılması ve kredi kartı kullanma limitinin 5 bin 200 liraya çıkarılması gibi maddeler göze çarpıyor. Elbette ki bu uygulamalar ekonominin canlanması için yapılan eylemler; fakat bilinmelidir ki, piyasalarda bu tedbirlerin ötesinde bir hareketsizlik var. İnsanların satın alma güçleri çok düşük, özellikle sanayici ve esnafımızın zaten hâlihazırda bankalara çok büyük borçları var. Toplumun hemen her kesimi yüksek faizli borçlarla yaşıyor. Bu sebeplerle yeni ekonomik kararların, piyasada beklenen hareketliliği sağlayamayacağı düşünülmektedir. Hükümetimizin bu gelişmelere ek olarak, mutlaka başta sanayicimiz olmak üzere, toplumun her kesiminin satın alma gücünü arttıracak politikalar geliştirmesi kaçınılmazdır. Temennimiz bu politikaların bir an önce uygulamaya alınarak 2017 yılına daha güçlü, daha etkili bir ekonomiyle başlamaktır.” dedi.
Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ; “  Manisa’mızın değerli Milletvekili Sayın Selçuk ÖZDAĞ bugün bizleri kırmayarak meclis toplantımıza teşrif ettiler. Kendilerine şahsım ve Odamız adına çok teşekkür ediyorum. Kendisinin Meclise hitabını heyecanla beklediğimi ifade etmek isterim bu nedenle sözlerimi fazla uzatmadan sadece siz değerli meclis üyelerimize sayın vekilimizi kısaca tanıtmak istiyorum. Elbette hepimiz çalışkan kişiliği ve Manisa’mıza ve Turgutlu’muza yapmış olduğu hizmetlerle kendisini yakinen tanıyoruz ama vekilimizin kısa özgeçmişinden sizlere bahsetmek isterim.
1958 doğumlu olan Sayın ÖZDAĞ Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisini bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana bilim dalında Yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak doçent olmuştur.
Evet değerli vekilimizin siyasi kişiliğinin yanında akademik yanı da vardır. Değerli Vekilimiz siyasi hayatı öncesinde ülkemizde birçok kamusal görevde bulunmuş sonrasında Karadeniz Teknik Üniversitesinde ve Muğla Üniversitesinde Öğretim görevlisi olarak akademik yaşamını sürdürmüş akademik hayatında Uluslararası hakemli dergilerde birçok makalesi yayınlanmış ve Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan birçok bildirisi ve yayınlanmış 5 kitabı bulunmaktadır
2011 Türkiye genel seçimlerinde Manisa milletvekili olarak meclise giren Sayın Özdağ  Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Manisa milletvekili olarak tekrar Manisa’mızı temsilen meclise girmiştir.
Meclis çalışmalarında ve siyasi yaşamında Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği, Çevre Komisyonu Üyeliği, Darbeleri İnceleme ve Araştırma Komisyonu Üyeliği, Soma Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Üyeliği, Türkiye Macaristan ve Türkiye Kosta Rika Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanvekilliği, Türkiye Özbekistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.
Sayın vekilimiz seçildiği günden bu güne çalışkan kişiliği ile Manisa’mızda sevilmiş ve ülkemiz Manisa’mız ve Turgutlu’muz için var gücü ile çalışmıştır. Hem bireysel sorunlarımız hem makro ölçekteki ilçemizle ilgili sorunlarımız için ne zaman aradıysak bizlere yardımcı olmuş, sorunlarımızın çözümü noktasında takipçi olmuştur.
Siyasi ve Akademik kişiliği ile ülkemize çok değerli hizmetler sunan Sayın Özdağ, evli ve 2 çocuk babasıdır.” dedi. 
Rızkın 10’da 9’u ticarettendir diyen bir Peygamber’in ümmetinden geldiklerini dile getiren Özdağ;” Türkiye’nin gelişmesi ticaretle, sanayileşme ile mümkündür. Biz hükümet olarak iş dünyasının her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu ülke için taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun.” dedi.
Toplantının sonunda Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak vekilimizin Manisa’ya kattığı değerler ve toplantının anısına plaket ve hediye takdim edildi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası