HABERLER  »  MANİSA İLİ ODA VE BORSALARI İSTİŞARE TOPLANTISI TURGUTLU’DA YAPILDI

MANİSA İLİ ODA VE BORSALARI İSTİŞARE TOPLANTISI TURGUTLU’DA YAPILDI

16.12.2014-  Manisa merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren Ticaret Odaları ve Borsaları, Turgutlu’da buluştu. 4.kez gerçekleşen istişare toplantısına Turgutlu Ticaret Borsası ev sahipliği yaptı. Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları ve Genel Sekreterler katıldı.


Odamızı temsilen Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Eğerci ve Genel Sekreter Nevzat Avcı Manisa ili oda ve borsaları istişare toplantısında yer aldı.


Ege Sevilen otelde yapılan toplantıda Zafer Kalkınma Ajansı, ABİGEM ve Kredi Garanti Fonu temsilcileri projelerini ve iş dünyasına yönelik çalışmalarını aktardılar.


Gündem maddelerinin görüşüldüğü istişare toplantısında divanda Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayati Dulman, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yavuz Semizler yer aldı. 


 İş dünyasının bir araya geldiği toplantıda açılış ve kapanış konuşmasını Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Orcan yaptı. Orcan kapanış konuşmasında Çaldağı madeniyle ilgili açıklamalarda bulundu. Orcan;” Burada çıkarılması planlanan nikel madeninin işlenmesi sırasında kullanılacak sülfirik asit ve kükürt, dünyanın en verimli topraklarına sahip olan Gediz Ovasına büyük zarar verecektir. Bu toprakların üzeri altından daha değerlidir. Bana sorulacak olursa burada maden işletmesine izin vermem ve kepçe bile vurdurmam. Diğer yandan maden rezervi için açılacak kuyuların açılması sırasında patlayıcılar kullanılacak ve 3 fay hattının üzerine kurulu Turgutlu bu konuda ciddi bir tehlike ile karşı karşıya. Evet Çernobil’de binlerce insan ölsün diye kurulmadı ancak burada yaşanacak olası yangın, patlama gibi durumlarda tablo çok kötü olabilir. 300’ün üzerinde bitki çeşidinin var olduğu, tarımın temel direği Gediz Ovasına sahip çıkmalıyız” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası