Duyurular  »  ŞİÖ Tarafından KOBİ lere Yönelik Olarak Düzenlenecek Forum
Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan 07.08.2014 tarihli ve 0411/15375 sayılı yazıda

26-27 Ağustos 2014 tarihlerinde Altay bölgesinde bulunan Belokuriha şehrinde girişimcilik ve sınır ötesi işbirliği konusunda Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ŞİÖ II. Gençlik Forumu’nun düzenleneceği ve Forumun bu yılki ana temasının ŞİÖ coğrafyasında küçük ve orta ölçekli ekonomik projeler geliştirilmesi olduğu bildirilmektedir.

Yazıda devamla, ŞİÖ üye, gözlemci ve diyalog ortağı devletlerden 1.500 genç işadamının katılımının beklendiği ifade edilen Foruma, ülkemizden işadamlarının davet edildiği ve Altay bölgesindeki konaklama, iaşe ve şehir içi ulaşım masraflarının karşılanacağı ifade edilmektedir.

KOBİ oranın düşük olduğu Rusya’da KOBİ’lere yönelik teşvik edici önlemler alınmakta; bu bağlamda Rusya KOBİ’lerimiz için önemli bir yatırım potansiyeli sunmaktadır. Rusya’nın en büyük bankası konumundaki devlet bankası Sberbank’ın da Türk yatırımcıları gerek Rusya’da, gerek üçüncü ülkelerde desteklemek yönünde özel programlar başlattığı ve Rusya’nın muhtelif bölgelerindeki Sberbank şubelerinde Türk yatırımcılara hizmet vermek üzere özel masalar teşkil etmektedir.

Foruma katılıma ilişkin detaylı bilgiler için Bayan Kseniya Guseva (tel: + 7 917 599 13 12, e-posta: [email protected]) ile temas edilmesi gerekmektedir.