Duyurular  »  Kırım Ziyareti
25 - 28 Şubat 2014 tarihleri arasında DEİK Türk - Ukrayna İş Konseyi tarafından Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne bir ticaret ve yatırım heyeti ziyareti düzenlenmesi planlandığı ifade
edilmektedir.
Kırım Özerk Cumhuriyeti hükümetinin önümüzdeki dönemde Kırım'ı Ukrayna'nın tarımsal üretim merkezi ve bölgenin önemli lojistik üssü konumuna getirmeyi hedeflediği belirtilmekte ve 22 Aralık 2010 tarihinde Kırım Parlamentosu tarafından onaylanan "2011 - 2020 Yılları Arasındaki Dönemde Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Stratejisi"ne göre, önümüzdeki yıllarda Kırım'da eğlence ve sağlık turizmi, enerji, tarım ve tarımsal ürün işleme - depolama, tarım makine ve ekipmanları imalatı, transit taşımacılık ve lojistik sektörlerine büyük önem verileceği ve bu sektörlerde yeni teknolojik yatırımlar ve işbirliği girişimleri teşvik edileceği ifade edilmektedir. Ayrıca, sanayi üretiminde çeşitliliğin artırılmasının da önümüzdeki dönem kalkınma stratejisinin başlıca hedefleri arasında yer aldığı bildirilmektedir.
Söz konusu ziyaret Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin ekonomik potansiyeli ve bölgedeki iş olanaklarından yararlanmak isteyen Türk özel sektörü için önemli bir fırsat olarak değerlendirilmektedir. Programda yer alan temaslar sırasında Türk ve Kırım Özerk Cumhuriyeti firmaları arasında ikili iş görüşmeleri ve yukarıda belirtilen sektörlerde faaliyet gösteren büyük işletmelere ziyaretler gerçekleştirilmesi planlandığı ifade edilmektedir.
Kırım Özerk Cumhuriyeti ticaret ve yatırım heyeti ziyaretine katılmak isteyenlerin TOBB web sitesinde (www.tobb.org.tr) "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkanları/Yurtdışı Etkinlikler" bölümünde yer alan formu doldurarak, 450 Euro meblağındaki katılım ücretini DEİK Türk - Avrasya İş Konseyleri Euro hesabına (Türkiye İş Bankası Beyoğlu Şubesi, Şube kodu: 1011, IBAN: TR950006400000210113314567, Euro Hesabı) yatırıldığına dair banka dekontu ile birlikte 14 Şubat 2014, Cuma günü mesai bitimine kadar DEİK'e (Elnur Osmanov; E-mail: eosmanov@,deik.org.tr Tel: 0212 339 50 67, Faks: 0212 270 37 84) iletilmesi gerekmektedir.