Duyurular  »  7. Uluslararası Enerji, Elektrik Endüstrisi Sergisi
Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan 06.08.2014 tarihli ve 0411/15312 sayılı yazıda

Türkmenistan Enerji Bakanlığı ile Türkmenistan Sanayi ve Ticaret Odası tarafından, 11-13 Eylül 2014 tarihlerinde, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, 7. Uluslararası Enerji, Elektrik Endüstrisi Sergisi düzenleneceği bildirilmektedir.

Zengin petrol ve doğalgaz rezervleri ile yüksek üretim ve ihraç olanaklarına sahip olan Türkmenistan son dönemde elektrik enerjisi alanındaki yatırımlarıyla dikkat çekmektedir. Türk şirketleri tarafından inşa edilen doğalgaz çevrimli elektrik santralların sayısı giderek artarken, Türkmenistan yüksek voltajlı elektrik hatları, dağıtım şebekesi gibi alanlarda da iş yapacak Türk şirketler için önemli potansiyele sahiptir. Türkmenistan devleti tarafından gelecek dönemde belirtilen alanlarda 5 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanmaktadır.

Türkmenistan, 2013 senesinde Türk enerji ve müteahhitlik sektörünün en çok iş aldığı ülke konumundadır. Toplamda alınan yaklaşık 60 projenin değeri 11 milyar ABD Doları seviyesindedir. Enerji sektöründe artan iş hacmimiz, ihracatımıza da olumlu yansımaktadır. Türkmenistan’a olan ihracatımızda son beş yılda, her yıl ortalama 0’luk bir artış kaydedilmektedir.

Söz konusu etkinliğe katılmak isteyenlerin en geç 22 Ağustos 2014 tarihine kadar Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ve Net Fuar Kurulum Hizmetleri Organizasyon Şirketi’ne (e-posta:  [email protected]; [email protected] Tel:       0212 2726120/121) başvurmaları gerekmektedir.